Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.11.2013., 14:33   #8524
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Jeste se našli natezat a nitko nije iskomentirao ronalke koje sam predložio.

Znaš zašto bih uvijek radije izabrao duju? Prije svega, volim sve aute koji su ostavili nekakav trag u povijesti automobilizma, pa bila to alfa 33, lancia delta, kadett c, honda crx, swift gti, 205 gti, golf gti...nebitno.

No kad sa svojim standardom pogledam na te aute, jedina opcija koja mi je prihvatljiva da taj auto na nešto i liči je upravo duja. Naći ću je za cijenu koja opravdava stanje, za 1000€ krš, za 3000 pristojnu, za sve više i više idem prema boljem i pitanje je da li mi to treba.
A deltu integrale ćeš za 5000€ nać samo truli krš koji treba ulaganja da ti se zavrti u glavi, pa da bi našao neki specifičan dio moraš poznavati gomilu ljudi, tražit po otpadima u italiji ili namoljavat nekog da ti doveze a on svaki put zaboravi, i na kraju te toliko oderu za običnu glupost da se sam pitaš :"Pa koliko će mene taj auto izać!"
Dvojka je još jedna od rijetkih koju možeš imati za relativno malene novce da ti pruži dosta uživanja + što ima mnoštvo isporbanih kombinacija s drugim motorima koji idu doslovce na šaraf unutra, ako i ima preinaka, minimalne su, i gotovo 90% dijelova možeš kupiti nove za normalnu cijenu.
A to što je 90% dvojki unakaženo me živo zaboli đon, jer sam onda podlegao predrasudama i propustio priliku voziti automobil koji je jedan od zadnjih koji te može očarati istovremenom jednostavnošću i dojmom vožnje koji imaš kad 25 godina starim autom možeš bez problema posramiti i puno jače igrače.
Kolega ima kadetta c...izvanredan auto, premda ne favoriziram opela, ali taj auto je stvarno poseban sklop: lagan auto + zadnji pogon preko kardana = recept za uživanje.
Znam i cijenim to kad se normalno napise, bez ruganja i podcjenjivanja drugih sto je Jopisova karatkeristika mada i on vjerojatno zna dosta toga ali jbg. Ja sam taj auto gledal jos prije 15tak godina i onda su vec bile svakakve a danas su vecinom za otpad. Golf je bolji auto, pouzdaniji sa manje problema ali meni onda nije bio tolko zanimljiv jer sam bas patio na te turbake jer su mi bili uzbudljiviji. Tak da mi je to tak ostalo.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.11.2013. u 14:38.
MAGARAC je offline   Reply With Quote