View Single Post
Staro 28.11.2013., 21:46   #1626
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Auto je tvoj pa je onda to u redu, ali ako netko dođe pred tvoju firmu od koje dobivaš plaču i hraniš svoju obitelj onda bi te bilo baš briga što razbijaju table, prozore kombi sa kojim razvoziš robu ili sl.
Da nemoj molim te nemoj nas hranit sa takvim izjavama. Šta je trebao policajac kleknuti pred pijanca i moliti ga da ne uništava imovinu ili mu donjeti ljestve i pridržati. Izjavu za novine dao je kompanjon i saučesnik od ozljeđenoga i neki susjed koji uopće nije vidio događaj nego posljedice događaja.
Zapravo, kad bolje razmislim sa civilnog stajališta, bolje je izbjegavati usporedbe reakcija policajac/civil.

Citiraj:
Pričam realno.
Neću dopustit da netko razbija moje, a da ga ja mirno gledam.
Neću dopustit niti da razbija moje "preduzeće" jer u toj zgradi radim preko 20 godina i smatram to kao svoj drugi dom.
Treće di im je bila pamet da idu bilo šta razbijat i pravit nered kad je u blizini policajac. Da policajac nije reagirao izvrgnuo bi ruglu sebe i policiju, a vrlo vjerojatno bi dobio i otkaz.
Alkohol nije olakotna okolnost jer se je sam doveo u stanje smanjene uračunljivosti.
To šta se ne sječa ne znači da nije odgovoran za svoje postupke.

Evo to je realnost i činjenice. Možda sam u krivu, ali ovako vjerojatno razmišlja preko 90% ljudi.
Ja sam izrazito pristran u ovom slučaju. Vidljivo je to iz stila u kojem je napisan prvi post. Ali to ne znači da nemam opravdan razlog sumnjati da je došlo do prekomjerne uporabe sile koja je onda rezultirala po život opasnim ozljedama.

Zašto sam pristran? Kad navodiš:

Citiraj:
Treće di im je bila pamet da idu bilo šta razbijat i pravit nered kad je u blizini policajac.
Znaš gdje mu je bila pamet (btw, Horvat je izjavio da nisu vidjeli policajce u blizini)? Pajčić, tada maloljetni hrvatski branitelj (mislim da sada ima 40 godina), gledajući u ćirilićne natpise, sjetio se sličnih natpisa i partya dobrodošlice koji su mu priuštili u četničkom logoru i nije mogao izdržati.

Naravno, mogao je ići lakšim putem kao i 99% njegovih maloljetnih i punoljetnih školskih vršnjaka, ne prekidati školovanje, izbjeći ratne traume i psihoze četničkog logora, u psihološkom smislu normalno odrasti i ne biti toliko drukčiji od svojih vršnjaka, na kraju završiti neke škole, oženiti se, imati obitelj itd....

On nema ništa od toga ali je eto, kao nagradu za svoj doprinos u ratu i boravak u logoru, prvo dobio ćirilićne natpise da ga malo podsjećaju na to, a onda i ugodan smještaj na traumatologiji. Da, mogao je gledati u te natpise i praviti se da se ništa nije dogodilo.

Mislim da je u redu što pokušavaš opravdati reakciju policajca Saše u ovom slučaju, ali isto tako, mislim da je korektno opravdati i motive koji su rezultirali ovakvom reakcijom nekad maloljetnog hrvatskog branitelja i logoraša.

Nije zaslužio da ga se naziva pijancem jer znam da bi većina, da im je netko dao kalašnjikov u ruke sa 17 godina, vjerojatno vrištala "mamaaaa" puneći pritom pelene.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Niti ima ikakvo vjerodostojno tumačenje tvog opisa, niti je to imalo suprotno normalnim načinima djelovanja policije.
Kao što rekoh, pristran sam u pogledu opisa ali i dalje ostaje sumnja da tako teške ozljede glave uslijed pada (koji pri tom vjerojatno amortizira neki dio tijela) i nisu baš tako česte. Takve je ozljede lakše zadobiti ako prije pada postoji fraktura od udarca nekim predmetom.
listerstorm je offline   Reply With Quote