Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 27.11.2013., 17:34   #1024
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Frekvencijski raspon koji čovjek čuje je 20 Hz - 20 kHz.

Naravno, ne čuju svi jednako dobro, niti itko ima savršen sluh, tako da računaj da je raspon još i manji. Ne znam kako tumačiti to što slušalice imaju veći raspon od onog što čuješ.

Davno sam odustao od tumačenja svih tih brojeva i slušalice dijelim na one koje mi imaju dobar zvuk i one koje imaju loš, ali to jednostavno moraš probati i ne vjerovati drugima jer ne čuju svi isto, a ni brojevi ne znače kvalitetu.
evo ja sam do sada puno slušalica čuo i sve kojima piše da su od 20-20 000Hz zvuk je loš!!!
da pojasnim - ili nema basa il je loš, plastičan , boomy...visoki nisu visoki već gornji srednji...
zašto je to tako iako po speckaka piše da prenose 20 - 20000Hz ne znam. Ali znam kak zvuke.

S druge strane sve koje po speckama imaju ispod 20 Hz i iznad 20 000Hz zvuče odlično!!! Dali je zvuk malo koloriziran ostavljam svakom na osobnu prosudbu ali zato basa ima i previše i visoki paraju uši!!

Ljudsko uho naravno ne čuje ni 40Hz (rijetko tko, ali to u iznimnim slučajevima i ovisno o prostoru) a na gornje frekve si okreću očima jer slušaju a ne čuju ni 16 000Hz...
no po tim speckama očito da je konstrukcija slušalica takva da daje ipak veći spektar nego one kojima na papiru piše 20-20 000Hz...
quazar912 je offline   Reply With Quote