Oj ekipa. Evo mene sa jednom molbom.
Imam Cubot GT99 i imam jedan iritirajući i potencijalno poguban (za men) problem.
Radi se o prijemu signala.
Prvo problem;
kako je uređaj namješten da traži najbolji signal tako on i prelazi sa frekvencije na frekvenciju (Edge, Gprs, 3g, HSDPA...) da to ostvari, e tu se javlja problem, ne svaki dan, ali puno pre često. Naime, problem je u tome da s vremena na vrijeme izgubi bilo kakav signal i u traženju novog (bilo koja frekvencija) on se jednostavno zaledi u tom praznom prostoru (iako mi pokazuje 3,4 ili 5 crtica bez slova) i nikako da pronađe neku novu. Problem je u tome što sam ja u tom trenutku nedostupan i čak ni kada ja krenem sa pozivima se ništa ne promijeni.
Još je veći problem što ja to ne primjetim sve dok ne primim mob i krenem ga koristiti (dakle neznam dali me netko zvao ili nije).
Za sada sam taj problem riješavao na nekoliko načina, ali oni nisu prihvatljivi i zato vas pitam ovdje, dali postoji jednostavno riješenje za ovo ili mi nema pomoći?
Dakle isprobao sam sve što sam znao u vezi postavki koje vidim i mogu pronaći na njemu za određivanje frekvencija koje da koristi.
Netko je ovdje spominjao da se u androidu mogu isključiti pojedine frekvencije (možda ga to hebe jer šalta po frekvama koje se ne koriste u mojoj mreži (VIP)) ili takvo nešto.
Pomagajte.
Hvala.
P.S. sve ostalo radi kao bombončić.