Stigao KitKat OTA za Nexus4. Ovako na prvu ruku ruku nema nekih pretjeranih razlika jer i na 4.3 mobitel radi stvarno fluidno i bez zastajkivanja.
Novi dialer je zakon. Doslovno bilo šta se u search napiše (tipa pizzeria, vulkanizer) pronađe najbližeg i klikom jednim klikom zoveš.
RAM-usage je poboljšan nešto sitno, možda 50 MB RAM-a manje troši. Iskreno, bez optimiziranih aplikacija ništa od fludinog rada na 512 MB (odnosno uzalud što su optimizirali sustav kad Facesh*t klijent cucla sam preko 70-80 MB RAM-a).
Printanje na HP-ov printer ne radi, prepoznaje ispravan printer i instalira plugin ali kad probam printat preko mreže samo zasivi opciju (to još nisam instražio zašto).
I da, možda najbitnija stvar, problem sa primanjem notifikacija na WiFi-u u sleepu je izgleda riješen. Na WA dobijam poruke iste sekunde (WiFi battery optimization je na on).
Još mi je ostalo isprobat ART runtime kompajler koji mijenja dalvik (dok ne srede WA na ART-u neda mi se s tim zezat) i vidjet kakva je baterija.
Sumarum, KitKat je s pravom Android 4.4, a ne 5.
EDIT: Printanje radi, trebalo updateat servis