Citiraj:
Autor ShanTech
Koji su stari diskovi u pitanju? Ako su SATA i nisu malog kapaciteta, nama potrebe uzimati još jednog.
Za ispod 7000 se može već ovako složiti u jeftinijem dućanu s visokom reputacijom.
Ploča: Asrock Z77 Extreme3
Procesor: Intel Core i7-3770K
...
|
Citiraj:
Autor lolofuxy
|
Hvala puno dečki, budem malo proanalizirao vaše cijenjene uratke!
Malo sam čitao o razlikama 3770 / 4770 - nisam ni znao da su cijenom praktički iste već sam pretpostavio da je Ivy jeftiniji... Ipak sam ja stari konj pa ne pratim baš toliko scenu.
Veći OC potencijal mi nije toliko bitan - sumnjam da ću ih dizati na više od 4Ghz (niti Q6600 nisam držao iznad 3Ghz), tako da ipak postajem skloniji novom socketu.
Vidim da ste obadvoje stavili Asrock, postoji li neki razlog osim cijene? Kad sam zadnji komp slagao "glavni igrači" su bili ASUS i Gigabyte...
Kod ploče mi je najvažnija dugovječnost i pouzdanost, nisam posebno zahtjevan oko opreme.
I na kraju, je li mi 120GB SSD dovoljan za OS, glavne aplikacije i scratch ili mi je bolja odluka 250? Zauzeće sistemske particije mi je na ovome računalu 50Gb pa sam zaključio da mi je i manji dosta... Budžet slobodno mogu rastegnuti, ali sam pragmatičan.

Tako da dajte svoja iskustva.