View Single Post
Staro 20.11.2013., 20:50   #14
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Imas dosta toga na HAK-ovoj stranici sto se tice cijena. Stari mi ima autoskolu u Osijeku al cijene bi trebale biti tu negdje, ako si hoces malo predocit proceduru.
Po pravilu. Kad se upises u autoskolu i dok ne pocnu predavanja izvadis lijecnicki (premda neki dopustaju i dok ides na predavanja). Ne znam gdje se u ZG vadi, nazoves i pitas (neka medicina rada). Tamo poneses novce (450kn) i gotov si za 5min, nista strasno, vid ih najvise zanima. Nakon predavanja (2 tjedna) ides na ispit za teoriju (200kn), to jaaako dobro prouci, sad su pitanja tolko dvosmislena da to nema smisla, i svi se bune protiv tog HAK-a, pa ne moze ti u prometu nesto biti dvosmisleno kad sve ima svoja pravila, stoga tu samo polako (raskrižje i dalje ne smijes ni jedno zeznut). Nemoj naucit neke ispite sa neta napamet. Kad polozis ides na voznju. Dok ides na voznju polozis prvu pomoc, ima cca 3 termina predavanja, platis prvo predavanja (500kn) pa izlazak na ispit (120kn), nije tesko al procitaj jednom onu knjigu koju dobijes. Nakon sto budes spreman (35 sati voznje, max 2 sata po danu) ides na ispit iz voznje koji isto placas (450kn), prvo na poligon onda u grad. Stim ako prvi puta padnes drugi puta je skoro duplo izlazak na voznju (450kn ponovo ispit + 3 dodatna sata voznje koji se po pravilu moraju odvest). Ako teoriju ne polozis u roku 5 puta, ides ponovo na predavanja i placas ih opet, voznju mos vise samo placas stalno dodatne sate voznje. Na hak-ovoj stranici su ti cijene ispita bez biljega i taksi, ove moje si ti sa njima i okvirne sa kojima se barata u Osijeku, trebalo bi biti isto i u ZG. Kad polozis jos placas pravljenje dozvole i mupu. To je sve sta te najmanje ceka bez cijene autoskole, autoskolu si biras. Upisat mos sa 17 godina i 6mj a izac na ispit iz voznje sa 18g. Propise moras polozit u roku godinu dana od upisa. Lijecnicko ko lijecnicko u autoskoli ti je neograniceno, al kad budes isao u mup po dozvolu ono ne smije biti starije od 6mj, znaci gledaj polozit unutar 6mj od kada ga izvadis (zbog vida itd...).
I da, hak-ova komisija nema veze sa autoškolom, po novom oni dobiju termin u 9h ispit ispred okupljalista i instruktor vecinom nema pojma tko ce ti biti u komisiji, kao ni koja ce ti biti pitanja za teoriju. Et.

Zadnje izmijenjeno od: Izet Fazlinovic. 20.11.2013. u 20:59.
Izet Fazlinovic je offline   Reply With Quote