View Single Post
Staro 19.11.2013., 21:52   #21
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Da je najjeftinija stvar, jeste ali da je najbolja - e pa baš i nije. Ako netko želi ubosti najjeftinije gitaru u komp i nešto šuškati ok je, no za bilo šta drugo to je neupotrebljivo.

Upravo su kvaliteta predpojačala i ASIO driveri glavni faktor hoće li to sličiti na nešto kad provučeš kroz Guitar Rig ili će zvučati smiješno. A nešto od 10$ će zvučati smiješno kako god okreneš.

Prvo sam imao M-Audio Firewire Solo (1100kn) koji je zvučao neloše, ali kad sam prešao na Profire 610 (2300kn) sve što sam dotad snimao je zvučalo smiješno u odnosu na ovu skuplju sa tim nekakvim "Octane" preampovima.

Međutim firewire sučelja osim što bolje trpe dugotrajna snimanja i više kanala (stream, a ne paketi i desync da ne idem u detalje) pate od problema chipseta. Radit će samo kako treba ako firewire kontroler je od Texas Instrumentsa (TI), primjerice, VIA i NEC ih neće uopće prepoznati. Idealno da je PCI/PCIE kartica jer će skupiti razne smetnje iz kompa.
Jeftini usb guitar linkovi na ebayu su kineske kopije behringerovog linka koji ipak košta nešto više i nije "za hititi". Sad, jesu li elektroničke komponente u kopijama iste ne bih znao.
Uglavnom, pisao sam u skladu s naslovom teme i u tom kontekstu je link najbolja stvar, pogotovo za početnike koji još nemaju pojačalo, a probali bi "pravi" zvuk, cijena je tu još dodatni plus. Za iole ozbiljniju produkciju u smislu snimanja ovaj uređaj definitivno nije, ali za neko igranje, pravljenje zvučnih skica i nekih demoa može poslužiti.
Za sviranje i učenje sviranja s nekim driveom, high gain pojačalom u amplitubeu i guitar rigu stvar je odlična.
Ako se ima pedala neka onda je uređaj nepotrban jer pedala obično u bypassu pojačava signal na line razinu, pa se može štekat u line-in, a ne mic.
elzel je offline   Reply With Quote