Tvoj prvi problem je kućište, odnosno airflow kroz njega. Znam jer sam imao jako sličnu konfu (920 hlađen sa VX-B, Asus P6T, 6Gb Corsair Dominatora, 580 Lightning, kasnije 7970, sve u Cosmosu).
Dok je bila Lightning-ica u kućištu, imao sam saunu oko procesora kod igranja. Stavljanjem referentne 7970 situacija se popravila jer je izbacivala topli zrak vani, ali mi je kuhala čipset na 60 stupnjeva.
Onda sam zamijenio VX-B sa Corsair H110 koji stane kao saliven (140mm rupe za ventove na Cosmosu su pozicionirane sa malo nestandardnim razmakom, koji je igrom slučaja isti kao i na H110) i namjestio da puše prema gore. Topli zrak se skupljao ispod top panela i to nije bila dobra solucija.
Promijenio sam smjer puhanja ventova na H110 prema dolje, stražnji vent prema van, a mijenjanjem cijele platforme dodao sam još jednu 7970 koje ispuhuju topli zrak van i tek sada su temperature prihvatljive.
Ali da se vratimo na originalno pitanje. Sve su to dobre grafe, ali moja preporuka bi bila gigabytica jer ima 3 godine garancije.
Ne znam kako ti je riješen airflow kroz kućište, ali pazi da ne dobiješ pećnicu.