Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.11.2013., 11:16   #8243
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Kolega se bavi prodajom i uvozom 18god. dakle ima punoooo iskustva glede toga i vjeruj mi da zna posao ako se njemu to isplati sigurno neide sebi na štetu, a o zaradi je besmisleno govoriti jer min. po autu ima 500ojra bez obzira o kakvom autu se govori(u slućaju Audi-a vjerujem da neće biti ispod 800 pa i 1000ojra zarade jer koliko vidim s takvom i sl. opremom nema ispod 5000ojra), a uvozi samo "golf klasu i veće" dakle bez malih auta koji su neisplativi i cijenom isti kao kod nas ili ćak i većom od naše pa sa davanjima to premašuje isplativost.

Kod svih uvezenih koje sam do sada vozio max. ulaganja kojih je bilo je 200ojra(dakle generalno pranje iznutra eventualno 1-2 dijela pofarbati ako ima nešto hrđe ili blago udareno/zagrebano što nije rijetkost) a inaće on je velika picajzla i sve mora biti sjajno i savršeno jer priprema auto kao za sebe i radi odlićno glede prodaje.

Ako uzmemo neki prosijek za disel aute od cca 30.000km na godinu i isplativost kupnje s obzirom na prevaljenu kilometražu sve je jasno kolika je onda realna kilometraža.....
Dok bi za benzince to bilo cca 15.000km te se zato i savjetuje kupnja jednih ili drugih s obzirom i na razliku u cijeni i potrebi vlasnika jer bi bilo meni osobno glupo uzimati disel kad napravim max. 10.000km na godinu s obzirom na visinu razlike u cijeni vozila benzin/disel pogotovo ako se uzima novo vozilo i iskoristivost navedenog uloženo/dobiveno kao i isplativost istog.....
I sam kontam na proljeće ići sebi po auto i s obzirom na potrebe razmišljam o mogućoj kupnji disela kad je cijenom prihvatljivije ili sl. s benzincem do cca 2.000ojra dakle sa svim davanjima max. 3.500ojra, a bogme kod nas glede izbora za tu lovu neznam što bi bilo isplativo uzeti, dok tamo imam veći izbor s obzirom na cijenu/opremu dakako.....

http://www.24sata.hr/auto/trosarine-...ativiji-341203

O ovome sam upravo pisao glede izbora benzin/disel.

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 17.11.2013. u 11:36.
ECHO je offline   Reply With Quote