Tema: H1 Telekom
View Single Post
Staro 16.11.2013., 13:45   #712
rokai
Registered User

Datum registracije: Nov 2013
Poštovani ovakva je moja situacija pa ako neko ima savjet ili čisto može dati kakav info bio bih zahvalan:

Prošli mjesec sam zatražio vdsl, dobio sam ga instalirao i radi na paketu 20/2 (u zgradi sam prvi kat, gajnice, zagreb, od centrale pješke nema više od 8min hoda - moja osobna procjena možda 1km max daljina) i dogovorio sam se sa ovima iz h1 (moram pohvaliti bili su stvarno normalni) da ćemo probati 30/10 paket.

Poslao sam dopis, drugi dan me zovu da su probali u centrali i da je propusnost 45/15 mbps-a stabilno i da evo može 30/10. Sav sretan dođem doma i upalim net ono isti kakav sam imao. Zovem ih i oni odluče poslat tehničara - dečko normalan, ok, ima iskustva nekog.
Odvedem ga u prostoriju s paricama, spoji on fritzbox direkt na paricu u zgradi - net očitanje od 25/5 - 40/12, ja reko sav sretan ajde valjda će neš bit i sad se događa ono najgore... Odemo do stana (udaljen 10-15m) od parice i na liniji neće propusnost veća od 17/1.9 - slijedeće što mi govori da je 90% u parici problem i da se guši linija.
Jedino što su obećali da mogu napraviti poslat službeni dopis t-comu da dođu pogledat i popravit/stavit novu paricu... Sad ja čekam i nadam se...

Ono što me zanima ima li ko "neslužbenu" informaciju koliko košta u fušu mjenjanje parice to je prvo (i da li mislite da bi stvarno promjena parice pojačala signal ili ga barem stabilizirala na veću brzinu) i drugo čuo sam nešto o tehnici vučenja utp kabla direkt do stana... ja sad ne znam jel to ide unutarnjim vodovima zgrade nekak (uključuje li to neke veće zahvate) il direkt po hodnicima zgrade xd - i kolko bi to koštalo odprilike (znam da je 20m kabla oko 150kn)

Eo hvala i nadam se da ću dobiti ubrzo neki net s uploadom većim od 2 jer mi je neophodan...

S poštovanjem, rokai!
rokai je offline