View Single Post
Staro 15.11.2013., 07:50   #1431
Svitogor
Registered User

Datum registracije: Nov 2013
Bok ekipa!

Evo, da i ja malo podijelim svoja iskustva oko ADM-a sa vama;

Radi se o situaciji koja mi/nam se desila prije 3 dana....

Prije svega htio bih navesti da smo kao firma surađivali sa ADM-om od kad su bili smješteni u onom malom dučančiću u podrumu na Ferenčici. Uvijek smo imali samo pozitivna iskustva sa njima; pristupačne cijene + prodavači uljudni & uslužni.

Ali eto, očito vremena se mijenjaju kao i narav onih koji pružaju uslugu...

Naime, prije nekih 4 dana načuli smo čudan 'cvileći' zvuk iz kučišta - točnije iz PSU-a tj. napajanja. Malo smo 'progooglali' i 'youtube-ali' te smo shvatili da je gotovo definitivno u pitanju ventilator napajanja. Preporučuje ga se zamjeniti ili podmazati u takvim slučajevima,blabla.
Šef firme htio je biti apsolutno siguran ( iako smo na tren čak i probali zaustavilti ventilator napajanja,pa je annoying zvuk automatski utihnuo ) pa me je poslao da ga dam njihovim dečkima u servis na dijagnostiku ( iako je garancija za napajanje istekla ) pošto su sve komponente u mašini kupljene u ADM-u.

Uglavnom, dođem tamo u 9 ujutro, čim su otvorili; predam dečkima u servisu cijelo kučište i velim im u čemu mislimo da je problem, te da li bi mi kako mogli pomoći ili izaći u susret. Frajer odgovara 'da može biti svašta' uzrok tog zvuka te kako moraju uspostaviti dijagnostiku za koju naplaćaju 125kn - koliko god da im trebalo da je obave. Reko 'ajde de, dečki su na mjestu, jebeš 125 kn' jer nam mašina fakat potrebna za posao. Pitam tipa u servisu kad će otprilike biti gotov a on mi odgovora: 'danas navečer il sutra'.

I tu počinju 'problemi'.

Pošto smo već imali iskustva s njihovim dečkima u servisu, da su obavili posao a da nam uopće nisu javili da je stvar obavljena, slijedeći dan smo ih odlučili nazvati čisto da vidimo u kojem je stanju proces. ( znači taj prvi dan se nisu uopće javili ). Zovem ih u 13h i to preko pol sata - cijelo vrijeme zauzeto. Zovem im gore dućan da vidim dal im je možda nešto s linijom te da provjerim dal imaju kakav drugi telefon; Frajer na telefonu mi kratko veli 'da pokušam ponovno jer su dolje jako zaposleni'....Uglavnom, napokon ih uspijem dobit, nakon još nekih 10 min ( znači telefon im je bio preko pol sata zauzet ). Velim broj primke te pitam kakvo je stanje a tip mi odgovara: ' vaša mašina danas uopće neće ni doćina red...' Tu sam počeo lagano kuhat....Naime, u mojem svijetu ako pričaš sa odraslom i odgovornom osobom s kojim posluješ godinama i koja ti veli da će stvar bit obavljena danas-sutra, ja zaista ne vidim problem da ti ta ista osoba bar javi da neće biti u mogućnosti to obaviti ( pošto se posluje s firmama a ne sa srednjoškolcima )

Veli moj šef meni ovak: 'čuj, ak se njima ne žuri s dijagnosticiranjem kompa naše firme a ti si siguran da je stvar u ventilatoru, odi tam i jednostavno kupi novi ventilator za napajanje i nek ga u servisu ugrade. TO je uvijek obično bilo gotovo u roku 1 dana max...'

Odem ja do servisa; frajer za pultom mi predaje kučište i piše na papiru 'stranka odustala'. Velim im svoj plan sa ventilatorom a tip mi odgovara 'kako oni ne ugrađuju ventilatore u napajanja jer se može svašta desiti' :/ Pitam tipa koliko mm ima ventilator i odem ga ipak gore u dućan kupiti kod onog ćelavog & vječno ljutog tipa za pultom. Velim mu da bih htio da mi dečki ugrade ventilator a on mi odgovara 'da se to moram s njima dolje u servisu dogovoriti' ( znači organizacija poslovanja 'na nivou' ) Ja mu velim da su mi rekli kako oni to ne delaju te mi ekipa za pultom objašnjava kak postoje opasnosti da se napajanje skuri i ne znam što sve ne, pogotovo pošto je napajanje pod garancijom itd. Ja im objasnim da je garancija istekla prije nekih godinu dana, frajer svi zašute pogledaju se značajno a ovaj ćelavi veli: 'ok, idem ja provjerit dolje s dečkima u servis...'

Onaj gospodin sa mrljom prek lica mi je pokušao objasniti 'kak oni to ne rade od kad su njihovu u servisu nekom liku uspijeli razroštati PSU od 1000 watti pa sad pušu i na hladno', etc. U sebi si mislim 'kaj ovi briju, pa ne tražim ih da mi spašavaju podatke s oronulog diska već da mi zamjene ventilatorčić. Gledao sam filmiće na youtube-u di tipovi za 10-15 min to obave bez ikakvog beda. tim više što su oni 'profesionalci' i elektortehničara a ja laik + dugogodišnja stranka.

I tak, onaj ljuti ćelavi se vraća odozdo i hladno mi veli: 'Dečki će vam to obaviti, ali za to im treba 2 dana i naplatit će 2 SERVISNA sata...'

Onak gledam ih u šoku i pitam: 'Ček,pa kaj budete servisirali u kompu? Mislim, kod vas smo do sad uvijek imali besplatnu ugradnju komponenti, itd...ili platili eventualno neku sitnicu ( ako i to )' Uglavnom, frajeri su mi pokušavali 10min objasniti kak se taj proces ugradnje mog ventilatora u napajanje te vađenje starog ( kao tipa kartice ili RAM-a npr ) u principu zove servisiranje a ne ugradnja komponente etc etc. Onaj ćelavi tip je bio apsolutno bahat i prost prema meni i na kraju mi je rekao 'da kaj on opće ima pričat sa mnom'. Onda je uletio još neki visoki mršavi lik koji mi je 'smireno' ( a u principu pasivno agresivno ) pokušao prodati aposlutno istu spiku....Samo ovaj gospon s mrljom nije niš govorio i nije se pretjerano mješao. Kada sam im rekao da ću o takvome ponašanju obavjestiti ljude po forumima onaj crni mršavi tip mi je rekao da se pazim 'jer je kleveta kažnjiva zakonom' ( a prevara nije )...

Ne znam dal da se smijem il da plačem s obzirom na količinu nekonzistentnosti njihovog poslovanja, tvrdnji i načina odnosa sa strankama;
Znači prvo mi vele kak ne ugrađuju ventilatore u napajanje, pa ih onda malo zatim ipak ugrađuju ali im za to treba 2 dana te za to naplaćuju 250 KN!!!!! Bez ikakvog normativa koji to potvrđuje ili ičega sličnog. I to za ventilator koji smo platitli 35 kn!
Jer se to odjednom taj tip ugradnje zove SERVISIRANJE...

Kakav neprikosnoveni bezobrazluk! Još jednom bih htio navesti da smo poslovali s njima kroz više godina....Nevjerojatno; ostao sam bez riječi i otišao iz dućana u koji se više nikada neću vratiti kao ni naša firma koja više nikada neće poslovati s njima. Nakon ovakvog iskustva, reporučujem ih zaobilaziti u širokom luku!
Svitogor je offline   Reply With Quote