Evo uspio sam složiti WDS sa SX763 na ST780 sa WEP zaštitom
Ovakva je kod mene konfiguracija:
1. Siemens SX763 sa T-Com firmware-om i on je modem koji se spaja na internet
2. Thomson ST780 sa original firmwareom, verzija 6.2.29.2
Postupak ide ovako:
1. Ne treba resetirati SX763, već je potrebno samo ugasiti WLAN zaštitu,
postavio sam kanal broj 6, i stavio SSID SX763, IP adresa mi je 192.168.0.1 i DHCP je uključen.
2. Spojiti se na Thomson, najbolje kablom jer ćemo mjenjati WLAN postavke. Otići u Home > Home Network > Interfaces > LocalNetwork i isključiti DHCP, postaviti IP adresu na 192.168.0.2 i staviti Default Gateway 192.168.0.1. Nakon ovoga ćete morat ručno postaviti IP adresu za mrežu da se spojite na ST780.
3. Odemo u Home > Home Network > Interfaces > WLAN i na configure.
Postavimo SSID ST780, kanal na manual i broj 6 kao na SX763 i isključiti WLAN zaštitu. Nakon save-a kliknuti na Configure WDS te preskenirati mrežu. Nakon što nađe SX763, checkirati ga kao Active i spremiti sve.
4. Otići u SX763, Wireless Management i pod WDS pronaći ST780 te ga isto chekirati kao Active. Nakon save-a, probati da li možete pristupiti SX763 i na ST780.
5. Ukoliko se može pristupiti na oba modema, tada moramo složiti WEP zaštitu.
6. Prvo na SX763 postavimo Security: WEP i Authentication type: Open, Key length: 128bits, Input type: key, Keys type: ASCII i upišemo key dužine 13 znakova i spremimo sve.
7. Odemo u ST780, Home > Home Network > Interfaces > WLAN i na Configure. Postavimo WEP zaštitu, duljine 128bit i upišemo isti key od 13 znakova pod key. Nakon ovoga save i sve će raditi.
Nakon ovoga ukoliko odete u Configure WDS, više nećete moći vidjeti niti chekirati SX763, već će biti vidljiv da je chekiran od prije.
Eto jučer sam se malo poigrao s time i sve radi i sa WEP zaštitom :-)