Nece prezivjeti. Ili ce nestati sa scene,ili ce promijeniti politiku.
Prvo sto bih promijenio je naplata dijagnoze min. 200kn ako je korisnik kriv za kvar. Pao u vodu,overclockao mob pa crko, nekakv custom rom koji ubije bootloader pa vise ne pali itd. Koliko znam,to nije praksa u servisima jel? Ako skuze da je mob ostecen,vracaju mob ili nude popravak za nekakavu cijenu. Ja bih vratio mob uz naplatu min 200kn. Pa ti salji mob kojeg si sam zeznuo da vidis hoce li "proci" jamstvo.
Neki ce reci da je tesko razaznati sto je vlaga a sto je voda. Ili sto je ogrebotina a sto je udarac. Nakon puno telefona,puno je lakse shvatiti jel mob ogreban od kljuceva u dzepu ili je pao negdje.
S druge strane, vracanje moba iz servisa bez testiranog popravka bih takodjer "kaznjavao". Barem nekakva naknada,ne mora biti novcana.a moze biti i novcana.
Jos bih u praksu servisa dodao slikanje i testiranje uredjaja prilikom preuzimanja. Tu se ne zna tko pije tko placa. I serviseri i korisnici se cesto prave blesavi. Covjek odnese mob na popravak ekrana,zna da je imao slabiji signal prije nego je predao mob,kad ga dobije natrag zali se da je signal slab a prije je bio super. Sto reci? Servis popravi na svoj trosak jer pazi na klijente. Ne bio problem da takvih nazalost ima sve vise.
Znaju i serviseri zajebati pa se prave blesavi na stetu korisnika. Zato bih uveo testiranje u svakom slucaju.
I za kraj, uveo bih kaznjavanje ako se ustanovi da je mobitel ostecen na relaciji Ducan-Servis. Pod obavezno.