Citiraj:
Autor Mirkopoter
Zanima me jeli igra tko Fioru
|
Ja sam igrao Fioru i samo Fioru jedno 2-3 mjeseca svaki dan solo top u S2.
plus - lvl 1 100 AD, dat aoe, parry na W
minus - nema escape ability tj ima dupli dash na Q koji mora ići na protivničkog miniona ili monstera u visionu, bilo kakav double cc ju disablea i postane beskorisna (fiddle, taric, bilo kakav double stun/silence dulji od sekunde)
Inače Fiora je roflstomp champ koji ako dobije early kill može pojesti razne trynde i jaxove pravilnim tajmingom skillova, u S2 je bila fora buildati 5 Tiamata i paliti ultu u zgužvanom teamfightu, to su samo pente padale jedna za drugom. Ne znam, ali Riven i Fiora su meni jedni od najjačih top lane championa u yoloQ ako se pripazi na kompoziciju protivničkog tima. No Fioru je teško dobro odigrati protiv kvalitetnog suparnika jer previše previše moraš paziti. Moraš znati njene cooldowne u milisekundu i moraš znati range svog Q u svakom času na protivničkog miniona. Borio sam se protiv mnogo jaxova (koji je counter Fiori samo takav) i što sam više učio, više sam i dobivao. Protiv jaxa je vrlo simple, tajmirati W kada priredi ult, dashati na miniona kada se zaleti sa stunom, zatim dash na jaxa nazad, pališ R (ako nemaš onda E) i jax je pokojni. Ako fulaš dash onda si ti pokojni jer te jax pojede. itd itd.
Ja sam jako volio napraviti 3 BT + Tiamat + GA (totalni nonsense build btw) i čekati fight. Kad šora počne i kad supporti potroše svoj cc, s dashom uletava heavy duty Fiora iz nekakvog grmlja ili pichke materine sa tipa 350 base AOE dmg, drugi dash je na adc, pali se R i samo gledaš kako se protivnički tim melta sa 100% hp na jedno 10-20%. Ako i umreš, pali se GA, opet ti se vrati dash na cooldown i možeš pobiti što je ostalo jer imaš ogroman lifesteal. Protiv toga se ne može bez bar dva stuna. Dva stuna limitiraju protivnike s druge strane, jer više meta nije adc već Fiora