Mali apdejt: prijavio sam sve policiji...gledali su me u postaji dok sam govorio u cemu je problem kao da sam s marsa pao, i policajac je rekao da ce stvar proslijediti njihovoj informatickoj ekipi. U medjuvremenu sam prodao komp i nabavio drugi, kompletan. S obzirom da ne radim i da sam bez primanja, nabavio sam neko najjeftinije smece za onih 1500kn za koje sam prodao stari komp, dakle fina pusiona. Zasad je sve u redu, iako sam odustao od raznih firewall-ova i antivirusnog skeniranja. Sad imam samo win firewall i win defender, a s obzirom da ne surfam po sumnjivim stranicama, nije mi ni potreba. Onaj bolesnik je nadam se kaznjen, i zasad je sve 5, iako se bas mislim bi li otisao do policije da mi kazu sto su napravili po tom pitanju, no bojim se da nisu nista, jer tip mi nije ukrao novce, a za dispet se ne moze zakonski goniti. Doduse, provala u komp je sad po novome 3 godine zatvora, pa se mozda i opametio. Inace, sad sam na bnetu, i imam samo modem, bez NAT-a, bez ikakve zastite, i sve 5. Normalni hakeri vjerojatno imaju pametnijeg posla. Eh da, kad sam prosao komp sa GMER-om prije par mjeseci, nekim alatom za rootkitove, nasao je neki fajl, ne rootkit, nego obican tekstualni fajl, u kojem na hrvatskom pise "korisnik je instalirao antivirus avast, koji sadrzi zastitu i kavez za viruse..." dalje je valjda jos nesto pisalo, no nisam mogao kliknuti na taj tekst fajl, da ga otvorim, nego samo procitao to iz kratkog opisa.