Citiraj:
Autor Mikeyy
4. Vjerovatno ideš preko HTTPS. Mene je to samo prvi puta pitalo na Firefox-u i onda odaberem da zapamti certifikat i sve radi.
5. Možda se spajaš na drugog usera ukoliko imaš više njih. Admin vidi sve, non-admin korisnici samo svoje.
6. Meni se ovo isto non stop događa kada preko laptopa hoću streamati video kada sam izvan kuće, nemam pojma zašto. Valjda ne može stremati.
8. Da, to je kao dropbox.
|
4. da, HTTPS se spominje, mislim da je to to. Jer to može napraviti kakvu štetu, ili je najveći problem to da me pita da li svejedno želim nastaviti, da web stranica nije sigurna?
5. napravio sam još jednog usera, ali spajam se preko admina, zato mi i je čudno.
6. Ali ja ne streamam nego sam žicom vezan. Pretpostavljam da je nešto softverski.
8. ok, tnx, još se nisam tim igrao. to planiram za vikend.
Citiraj:
Autor jurbAs
1. Imas sucelje jedino preko web preglednika jer su oni to tako zamislili. OK, tnx, valjda sam si ja to zabrijao nekako.
2.Video station na plazmi bi ti radio jedino ako je plazma smart ukucas ip od NAS.a spojis se na nas i upalis video station. Drugo sumnjmam. Ostaje ti mediaplayer wdtv i neki koji povlaci coverart i to je to. zato ja imam wdtv na svakom tv.u Plex je jos bolji ali ima ga sacica tv.ova i treba ti onda nas koji ce odradit transcoding.
3. Plex je super stvar ali nema nas full podrsku za transcoding tj ne moze dekodirati x264 format jedino ds214play ima tu funkciju transcodinga
4. Ukljucio si HTTPS i zato problem meni se isto on javlja ali se ne obazirem bitno je da radi
6. Stream vam ljudi ovisi o upload brzini da imate 10mbs uploada sigurno bi radilo 
Brzina prijenosa preko LAN.a ti ovisi o mnogo faktora. Ovako prvo provjeri da li synology nije zakucan na 100% procesor i 80% ram automatski nema sanse da on moze prebacivat gigabitnom brzinom. Bar je tako kod mene 100mbs opsluzi a sve iznad toga moram ugasit 2 programa koji mi vuku 80% procesora. Napravi disable na sve aplikacije i ocisti ram i procesor da budu sto manje zauzeti pa ces vidjeti jel je u tome problem. Druga stvar kabel i swich ali ako ti na swichu gori lampica za gigabitnu mrezu i javlja ti se gigabitna na kompu u tome nije problem. 90% sam uvijeren da je problem ono gore.
|
1. OK, tnx, valjda sam si ja to zabrijao nekako.
2. Plazma je smart, Panasonic ST60, ako se par aplikacija može nazvati smart.
Di da se spojim? Plazma ima media server i nađe on DS Synology i Plex. Ali nema GUI-a, koji me privlači. Ne zanima me pretraživanje foldera, nego cijeli coverart. Koliko znam, Samsung ima podršku za Plex na smarttv-ima, valjda i za GUI. Sad mi je malo i krivo što nisam išao na Samsung F5500.
3. Da li WDTV live, koji košta nekih 700 kn povlači i coverart s NASA? Pitam iz razloga što mi je Tvix-ov coverart super, ali čita ga samo s internog diska ili s eksternog prikačenog na USB. Preko UPNP-a ga ne čita, niti preko mrežnog diska. Ako netko zna način da ga pročita preko jedno od ta dva, nek kaže.A i Tvixova podrška je nikakva, jer se DVICO raspao kolko sam čuo. Zbilja šteta, jer u vrijeme kad sam kupovao media player bila je borba Mede8er-Tvix i Tvixa sam uzeo jer je izgledao ozbiljnije nego Mede8er. Sad bi mogao i prodati Tvixa s Hardom i ići na WDTV live, ako on čita cover art.
Druga solucija je pričekati PS4, koji bi po ovome što se šuška po stranim forumima trebao imati Plex app sa GUI-om i mislim da ću prvo njega pričekati. Gledao sam i onaj ROKU 3 player, taj čita Plex, ali mislim da on ima više smisla u americi, s obzirom na cca 200$ koliko košta - bolje uzet po tvome WD-a.
4. ok, ako nema kakve štete i ako je to tako, neću se ni ja obazirati.
6. stream radi ok, tu nemam zamjerki. Kabel i switch su zeleni, dakle GB mreža bi trebala postojati. Što da isključim, proc zna biti dosta visoko, ram ne, on je na nekih 20%. Možda isključiti download station prilikom prebacivanja?
Citiraj:
Autor tor
Što se brzine tiče -poigraj se i s jumbo frame vrijednostima na samom NAS-u i mrežnoj kartici od kompa, to dvoje bi trebalo biti na istoj vrijednosti npr. Ja sam dobivao različite rezultate s različitim mrežnim karticama i postavkama, tako da nema nekog univerzalnog recepta ali probaj. Po defaultu ti je oboje isključeno (NAS i mrežna na kompu) pa probaj uključiti na iste cfire, pa pogledaj transfer. Nekakvih 40-ak i više MB/s bi trebao izvući.
Što se tiče video streama, DLNA i toga slično - iskreno; zaboravi. Nijedan tv sa svojim sistemom ili neki sličan uređaj se ne može mjeriti s zasebnim media playerom tipa wd tv/Mede8er. Igrao sam se dosta s time i meni najsretniji setup je taj gdje mi NAS služi isključivo kao skladište podataka, sve ostalo sam izbacio s njega (media server opciju i slično). Što god vučem i radim s njega, koristim zaseban uređaj - ili je to Mede8er za video/audio/picture play ili komp za lan explor i slične akrobacije.
|
O jumbo paketima iskreno nemam pojma što je to i di to konfigurirati.
Što se tiče media playera na tv-u - fakat jadno. Samsung još kako tako, Panasonic je bio jadan i ostao jadan. Posebno što se titlova tiče.
Imam Tvix-a, rekao sam već, samo što mi je problem što ne čita coverart s NASA, bilo da idem preko mrežnog diska ili UPNP-a. Barem ja ne znam način. Zato ga i planiram možda riješiti, samo mi je njegov coverart vrhunski pa mi se teško rastati od njega. Mede8er čita coverart s NAS-a?
Tnx svima za odgovore