View Single Post
Staro 08.11.2013., 09:24   #1306
zwizard1
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Vraćanje na originalni fw:

Za vraćanje na orig fw, prvo je potrebno flashati Annex A i B - osnovni img iz gornjeg linka, i namjestiti passsword kad uđete prvi put u webui, nakon toga instalirajte WinSCP program i spojite se sa scp protokolom, username root i password vaš password.
Zatim si skinite i spremite originalni secondary bootlaoder, i prebacite ga u winscp programu u /tmp folder na ruteru.
Sada sa spojite sa ssh klijentom i izvršite komandu:

Code:
mtd write /tmp/secondary_boot.img secondary
ili ako ta komanda baci error da nemože erase partition, koristite ovu komandu
(SAMO NA OPENWRTu SA OVOG TUTORIALA)
dd if=/tmp/secondary_boot.img of=/dev/mtdblock2
Sada možete ugasiti router, i instalirati tftp server,
namjestiti pod Settings > tftp > tftp security na none i base folder gdje se nalazi runtime.img.
runtime.img je poseban tj. fw+config particija i nalazi se ovdje.

Još je potrebno namjestiti ip adresu mrežne kartice na 192.168.2.16.
Preporučam da prije nego upalite router izgasite firewall i antivirusni jer može se desiti da router nemože pokupiti runtime.img
Sada možete uključiti router, vidjeti će te da u tftpd piše ako je sve ok da je runtime pokupljen i saćekajte dok se router sam ne reboota.
Web ui je na 192.168.1.1, tako da morate vratiti potavke od mreže nazad na automatic, config u runtime.img je onaj iz otključavanja generic.

Ne mogu vratiti sve prođe uredno dakle ubacim osnovni image , preko ssh izvršim naredbu ali nakon pokretanja tftp server-a neće da povuće onaj runtime img.
Firewall ugašen, antivirusnog nema.... neće pa neće...
Da li je adresa stvarno 192.168.2.16 ili je to greška.. mislim probao sam i sa 192.168.1.16 ali ni tako neće....
zwizard1 je offline   Reply With Quote