View Single Post
Staro 07.11.2013., 15:52   #608
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
synology_ds413j

Bok, da se ja javim sa cjelokupnim izvještajem kupovine. Hvala ekipi koja mi je dosad pomogla, ali sad imam dosta pitanja, pa bih bio zahvalan na odgovorima.
Pisati ću na način na koji bi ja htio da meni netko piše jer smatram da sam u odnosu na neke kolege ovdje rookie u ovome, pa se nadam da će ovaj moj post nekome pomoći.

Nakon dugo premišljanja uzeo sam Synology DS413j. Uzeo sam ga od slovenca - oskar magno - 2450 kn, jeftiniji od naših lihvara. Naručio, za par dana čovjek donio, platio i super. Drugi jeftiniji mi je bio Protis čini mi se - 2670, tako nešto.
Od diskova sam uzeo 2x3TB WD Red s 3 godina garancije za cca 2000 kn od protisa. Razmišljao sam o Seagate-u koji daje 5 godina na 3T diskove, ali na više mjesta sam čuo informaciju da ti diskovi rikavaju i da ima problema s njima. Sad da li je to patka i da li je veća zarada na WD, nemam pojma, ali odlučio sam vjerovati većini. Max kapacitet jednog diska koji ide u DS413j je 4TB, ali sa cijenom od 1500 kn, 3 tb je za mene bolji izbor. Uzeo sam i D-link 309 powerline 2 komada za 270 kn od protisa. Čitao sam da su svi ti powerline-i ista stvar, pa se nisam htio kockat u davanju 100 eura za neki "brži". Uzeo sam i switch D-Link DGS-1008A i u njega spojio plazmu G20, Tvix Slim S1 media player, Yamaha 671 receiver, modem Thompson 782, powerline i DS413j. Uglavnom - to nije radilo kad je bilo sve ovo nabrojano uštekano - zaključak je NE kupovati taj switch. Reklamirao sam i uzeo TP-Link TL-SG1008D. Taj je ok, sve radi kad se ušteka. Brzina prijenosa mi je bila 8-10MB u sekundi preko powerline-a. Onda nisam imao mira i rekoh ja - idem vuć kabel. Probušio sam 2 zida i provukao cca 17 m 5e kabela od PC-a do switcha. Prvotno mi je brzina bila cca 20mb, onda se usporilo i sad mi je nekih 8 MB opet. WTF? Što se desilo, nemam pojma, ali i tih 20 MB koje sam imao je premalo za GB mrežu, zar ne? Da li je kriva dužina kabla, mogao bih sa svake strane skratit za cca 1,5m.

Ako netko ima odgovor, bio bih mu zahvalan što napraviti s ovime da mi prijenos podataka bude brži.
Powerline sam spojio jedan na komp kat niže i radi. Čudno, strujne mreže su odijeljene, ja imam svoje brojilo, ostatak kuće svoje. Tako da bih mogao reći da je powerline ok za moju situaciju.

E sad imam pitanja u vezi DS413j:
1.pristupam mu preko Chrome-a, instalirao sam onaj Assistant. Čini mi se da sam vidio da negdje ima neko desktop sučelje, da li je to točno? Ako da, kako to sad naknadno instalirati, da mogu pristupati aplikacijama preko desktopa, bez da idem u web preglednik?
2. već sam prebacio velik dio materijala i kupio sam ST60 Pan plazmu. Video station mi je ok. Da li je moguće da listam filmove na plazmi preko videostationa, tj da li postoji kakva aplikacija ili način za to?
3. Plex server sam isto instalirao - ali ST60 nema aplikaciju za njega, barem koliko ja znam. Da sam išao na Sams F5500, taj čini mi se ima Plex. Uglavnom da skratim priču, želja mi je listati podatke o filmovima, cover i sl preko TV-a. Nešto kao Tvix-ov coverart, s podacima o filmu. Na koji način to napraviti s trenutnom opremom? Hoće li PS4 možda imati podršku za Plex?
4. instalirao sam sve ponuđene Synology aplikacije na smartfon. Kad sam to napravio, stisnuo sam ono nešto u Control panelu da omogućim pristup s moba (ne znam točno što jer ne pišem od doma, ali vjerujem da znate na što mislim) i sad svaki put kad otvorim Chrome - prikazuje mi ono upozorenje da stranica nije sigurna. Jesam li aktivirao nešto dodatno što nisam smio ili je to jednostavno tako kad omogućim pristup s smartfona/tableta?
5. Kad se spajam sa smartfona na Download station - spojim se, ali ne vidim ništa što skidam, sve je prazno. Gdje je tu problem?
6. u Video station-u, kad preko chrome-a uđem u neki film, imam opciju da ga playam. Kad stisnem play - kaže mi da ne fileovi nisu supported. Što tu treba instalirati? Kad playam film preko MPC-a i pristupam kroz mapirani mrežni disk, radi normalno.
7. Pokušavao sam se spojiti na media server preko ST60 plazme. Titlovi ne rade, niti imam opciju uključiti ih. Gdje je tu problem? Nije da su mi nužni jer imam Tvixa, ali htio bih vidjeti kako radi ST60 media server.
8. Cloud station - čem to služi? nisam se pretjerano igrao s tim, ali da li je to nešto poput Dropbox-a? Da u neki folder stavim file-ove kojima želim pristupati npr s posla?

Evo to je zasad to, nisam doma, pa mi ne padaju na pamet sva pitanja koja imam, ali da dobijem odgovore na ova pitanja, puno bi mi pomoglo. Tnx unaprijed.
izekos je offline   Reply With Quote