Naravno da bez truda nema ni ploda.
Ali zašto nebi imao sve? Zašto se ne zabavljati a ujedno i biti uspješan u privatnom životu?
Zašto ne igrati, davati ispite, učiti android programiranje itd.
Ja sam više za tu soluciju.
Kada shvatim da mi gaming narušuje bilo koje živtno pitanje, da li to bilo zdrastveno, ljubavno, obrazovno ili pak socijalo, a da u tom trenutku radije padnem ispit ili me bili đoksa da li me ostavila cura, i dalje se tješim, lol je super, onda je to problem...
Ali ja sam HC gamer, igram već 15-tak godina i sve mi u životu ide kak treba...
I ako mi netko kaže ovisan, ma boli me.. Neko je ovisan o sapunicama, autima, curama, izlascima, cajkama...
Slažem se da gaming i sjedenje u sobama nije dobro za zdravlje.. Ali kaj je danas dobro za zdravlje? Zrak onečiščen, voda onečiščena, hrana 99% toksičnih preparata, sladila, šečera ili konzervansa.. Igrati nogomet, why the hell not? Ali u 90% nogometnih/košarkaških/rukomethik/kečerskih klubova, ekipa nakon treninga/tekme ide jesti nešto, naravno, brzo i nezdravo i zaliti masom alkoholnih čuda.
Tješiti se da šetnja s curom ili bakom, ili pak igranje nogometa i sjediti u birtiji i čitati sportske novosti je bolje od igranje lol-a... Hmm... Svakom svoje
Citiraj:
"Being immersed in a video game, and having your brain stimulated, can encourage creative solutions and adaptations. These beneficial ideas and thoughts can then be applied to real life situations. The results can be surprisingly positive for individuals, communities, and society as a whole."
- Alan S. Weiss, M.D., President
|