View Single Post
Staro 07.11.2013., 08:39   #4023
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ha gle, kaj se događa kada igrač jedan cijeli vikend npr zaglavi igrajući igrice (naravno da ne mora biti skroz točno, ali nešto od ovoga se sigurno zanemari):

1) ne ode u šoping u obližnji trgovački centar (ili ode nakratko) i samim time ne potroši novce koje je inače trošio taj vikend
2) ne odvede dragu na ćevape i pivo
3) ne ode u kino
4) ne odu na pijaču/izlazak
5) ne ide se na sportske aktivnosti
6) ne ide se u crkvu
... ...
To isto možemo aplicirati i na mlađe igrače koji nemaju svoj prihod, nego ovise o roditeljima.

Sva ta mjesta ostaju bez prihoda kojeg bi inače uprihodili da nema igrica. Hoću reći, ovaj problem je više ekonomske naravi nego što to ima veze s ovisnošću i bilo čim drugim. Znači igrači manje pridonose ekonomskom razvitku zajednice. Nama se to čini smiješno, ali tako je Također, često se lol igra i na poslu. Hell yeah, i ja sam koji put zastranim dok čekam neku instalaciju ili dok se vrši nekakav popravak. Tu se također gube novci od poslodavca.

S druge strane, brojne su studije pokazale da igranje igara čini čovjeka inteligentnijim te sklonijim donošenju brzih i kvalitetnih odluka. To je ono što državi ne treba. Državi treba hrpa glupih telaca koji će ići okolo skidati ćirilične ploče ili boriti se za prava heteroseksualaca jer takvi telci nemaju svoje ja nego će napraviti sve što im se servira. Ne bi nikoga htio uvrijediti, ali najveća ljudska kvaliteta je imati svoje ja, zar ne? A u tome igrice pomažu, jer stimuliraju tvoj mozak da radi bolje, brže i kvalitetnije. Gejmeri ne gledaju toliko telku (ne znam, valjda više skidamo serije i filmove s neta pa to gledamo?) i teško im je napuniti mozak s medijskim glupostima. To je također problem, jer onda čovjek razmišlja logično, realno i nepristrano jer ne zauzme stav prema nečemu zato što je tako vidio na TV i zato što ga je taj isti TV uvjerio u nešto. Nego stvar sagleda iz perspektive čovjeka koji vidi stvarnu situaciju i koji prethodno ne zauzima strane. Ajmo raspravu, ovo bi moglo biti zanimljivo.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz