Ljudi imam tesku situaciju i nadam se da mi mozete pomoci...probat cu skratit.
Naime zivim u Kustosiji, ali za moj dio centrala nema dovoljno parica i ne mogu dobit telefon/internet.
Ja sam u prizemlju, a susjed iznad mene ali na drugoj strani kuce je ugrabio zadnju paricu i ima wireless. No zgrada je tako izolirana da signal ni ne vidim u svojem stanu, a i mobitelima je tesko i veza se smanjuje na Edge.
Krpam se privremeno sa Alficom koju moram staviti na vanjsku stranu prozora pa onda povucem USB od nje do laptopa i onda imam 4 crtice wireless signal i to radi ali nije mi dobro rjesenje jer imam jos jedan laptop od cure + stacionarni komp + dva mobitela koja moram povezat na taj wireless.
Zgrada je skroz nova i susjed ne zeli nista busit i povlacit Ethernet kabel do mene sta bi mi rijesilo probleme, ali eto...neda...imam srece i da mi je wireless htio dat.
Da jos docaram situaciju, ako Alficu stavim sa unutarnje strane prozora, imat ce 2 crtice signala, ali nece radit net, otvarat ce 100god jednu stranicu, dakle ne valja.
Moje pitanje je, kakvu ja opremu moram kupit, kakav router ili sta vec, da bi mogo primit taj signal od susjeda i Ethernetom povuc kabel prema stacionarnom kompu, a sve ostale uredaje spojit wireless. Da li mi treba neki dobar repeater?
Da li iskoristit Alficu nekako pa nju spojit na router koji ima takvu mognucnost vanjske antene?
Evo, stvarno mi situacija nije laka, a internet mi je potreban za posao. Molim pomozite...ako treba jos kakvih detalja, pitajte.