View Single Post
Staro 06.11.2013., 20:23   #761
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Nisam mislio nikog uvrijedit sa svojim postom samo pitam za iskustva stvarnih realnih korisnika.
Ma nisi nikog uvrijedio, ali nisi se izjasnio. Ima po internetovima raznih lomova stakla na 4,7-5 inčerima uz objašnjenja "samo sam ga nosio u prednjem đepu traperica" ima tu svega, XZ, SGS3/4, LG 4X... da ne nabrajam.

Citiraj:
A i dalje imam pitanja:

1) Pod "lagano puca" sam mislio na one price da je ljudima mob puknuo u džepu dok su hodali a da njime nisu nigdje udarili ili ga fizički savinuli. Moze li se to dogoditi po vasim iskustvima? Moze li mob podnjeti određenu silu torzije il fleksije a da ekran ne pukne?
Kao što sam napisao. Jasno da se može. Ako imaš jače noge u području butina (kao ja npr.) nećeš voziti auto ili čučnuti ako ti je Xperia Z u prednjem đepu. Prvo, ne možeš jer mrcina smeta, a može ti i pričepiti i bliži testis, a i ako čučneš, može se dogoditi pucanje stakla.

Primjer iz moje okolice - poznanik se nagnuo preko nekakve ograde. Xperia Z je bila u prednjem đepu, staklo okrenuto prema van. Rezultat - 2800 kn u Agramu za novo staklo. Zato sam i naveo cijenu jer znam koliko košta

Citiraj:
2) Jel se mob dosta zagrijava kod surfanja, gledanja videa ili igranja?
Ne zagrijava se više od neke normale. Iako sam jednom pičio Death Rally, 2-3 sata bez prestanka, dok sam čekao neke nalaze od stare u bolnici (srećom pa su bolnički službenici brzi). Tada se fino ugrijao. Ali se brzo i ohladio.

Citiraj:
3) Jeste li imali problema sa odljepljivanjem stražnjeg panela?
Jok. To imaju problema samo ovi sa XDA foruma koji su ronili, overclockali, odljepljivali ASF-ove i ostavljali u autu po ljeti tijekom dana.

Citiraj:
4) Ima ih na njuski, novih, zapakiranih za 2500kn jel to ok kupnja?
Je, to je OK cijena. 1000kn skuplji je bio pred koji mjesec. Mobitel je fakat sada bomba, budući su ga razni updateovi učinili sve boljim i boljim. A ovaj mjesec je i 4.3 ovdje, navodno.

Citiraj:
Moram uzeti novi mob pa je i xperia Z usla u uzi krug.
Prvi tipujem da ju kupiš. Nisam našao neke zamjerke zadnjih pola godine, a i ovdje sam argumentirano dokazao neke stvari što se mnogima nije svidjelo, ali dobro...

Citiraj:
Poceo sam pratiti ovaj mob jer dosta vremena provodim u voznji bicikla sljemenom po šarolikom vremenu i ne bas laganim terenima a ovaj model odgovara svim mojim potrebama ali pocelo me brinuti to "krhkije staklo".
Ukoliko ti šikne iz đepa tijekom vožnje ili rokneš s bicikla na njega, ni mnogo žešće staklo ti neće preživjeti. Ali ti sigurno neće puknuti od bicikliranja i skakanja po rupama. A i ako te kiša opere, neće ga namočiti.

Citiraj:
Na mob definitivno mislim staviti screen protectore te neki cvršči case.
Preporučujem Nillkin, ali tebi nebi bilo loše da uzmeš neki case koji ima i pokrov za staklo. Ebay je prepun toga.

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Zašto bi odljepljivao zadnji 'panel'?
Bilo je zabilježenih slučajeva. U nekim slučajevima tvornička greška, a u nekima izazivanje svega i svačega kroz razno razne tople i hladne uvjete u kojima je korišten mobitel.
Brko je offline