Citiraj:
Autor elvis again
Nisam mislio nikog uvrijedit sa svojim postom samo pitam za iskustva stvarnih realnih korisnika.
|
Ma nisi nikog uvrijedio, ali nisi se izjasnio. Ima po internetovima raznih lomova stakla na 4,7-5 inčerima uz objašnjenja "samo sam ga nosio u prednjem đepu traperica"

ima tu svega, XZ, SGS3/4, LG 4X... da ne nabrajam.
Citiraj:
A i dalje imam pitanja:
1) Pod "lagano puca" sam mislio na one price da je ljudima mob puknuo u džepu dok su hodali a da njime nisu nigdje udarili ili ga fizički savinuli. Moze li se to dogoditi po vasim iskustvima? Moze li mob podnjeti određenu silu torzije il fleksije a da ekran ne pukne?
|
Kao što sam napisao. Jasno da se može. Ako imaš jače noge u području butina (kao ja npr.) nećeš voziti auto ili čučnuti ako ti je Xperia Z u prednjem đepu. Prvo, ne možeš jer mrcina smeta, a može ti i pričepiti i bliži testis, a i ako čučneš, može se dogoditi pucanje stakla.
Primjer iz moje okolice - poznanik se nagnuo preko nekakve ograde. Xperia Z je bila u prednjem đepu, staklo okrenuto prema van. Rezultat - 2800 kn u Agramu za novo staklo. Zato sam i naveo cijenu jer znam koliko košta
Citiraj:
2) Jel se mob dosta zagrijava kod surfanja, gledanja videa ili igranja?
|
Ne zagrijava se više od neke normale. Iako sam jednom pičio Death Rally, 2-3 sata bez prestanka, dok sam čekao neke nalaze od stare u bolnici (srećom pa su bolnički službenici brzi). Tada se fino ugrijao. Ali se brzo i ohladio.
Citiraj:
3) Jeste li imali problema sa odljepljivanjem stražnjeg panela?
|
Jok. To imaju problema samo ovi sa XDA foruma koji su ronili, overclockali, odljepljivali ASF-ove i ostavljali u autu po ljeti tijekom dana.
Citiraj:
4) Ima ih na njuski, novih, zapakiranih za 2500kn jel to ok kupnja?
|
Je, to je OK cijena. 1000kn skuplji je bio pred koji mjesec. Mobitel je fakat sada bomba, budući su ga razni updateovi učinili sve boljim i boljim. A ovaj mjesec je i 4.3 ovdje, navodno.
Citiraj:
Moram uzeti novi mob pa je i xperia Z usla u uzi krug.
|
Prvi tipujem da ju kupiš. Nisam našao neke zamjerke zadnjih pola godine, a i ovdje sam argumentirano dokazao neke stvari što se mnogima nije svidjelo, ali dobro...
Citiraj:
Poceo sam pratiti ovaj mob jer dosta vremena provodim u voznji bicikla sljemenom po šarolikom vremenu i ne bas laganim terenima a ovaj model odgovara svim mojim potrebama ali pocelo me brinuti to "krhkije staklo".
|
Ukoliko ti šikne iz đepa tijekom vožnje ili rokneš s bicikla na njega, ni mnogo žešće staklo ti neće preživjeti. Ali ti sigurno neće puknuti od bicikliranja i skakanja po rupama. A i ako te kiša opere, neće ga namočiti.
Citiraj:
Na mob definitivno mislim staviti screen protectore te neki cvršči case.
|
Preporučujem Nillkin, ali tebi nebi bilo loše da uzmeš neki case koji ima i pokrov za staklo. Ebay je prepun toga.
Citiraj:
Autor sinisa1989
Zašto bi odljepljivao zadnji 'panel'?
|
Bilo je zabilježenih slučajeva. U nekim slučajevima tvornička greška, a u nekima izazivanje svega i svačega kroz razno razne tople i hladne uvjete u kojima je korišten mobitel.