Bok!
Imam trilemu pa da se posavjetujem prije nego se zaletim

.
Trazim novi Reciever za kucno kino/internet radio i malo hi-fi mjuze (rijetko ali i to se dogodi nekad) te da ima sto vise gadgeta modernie tehologije (DLNA, 4K upscaling, HDMI passtrough, USB i slicno). Stara Yamaha koju sad imam je spremna za penziju jer nema nista od prikljucaka moderne tehnologije

. Iako i dan danas radi odlicno (Yamaha RX-V 592 kupljena 1998 znaci dobih 15 godina sad) ipak mi treba nesto sa HDMI ulazima i vise opcija a pogotovo network opcija.
E sad, kako to obicno biva krenes s jedne cijene zacrtane u glavi (4500-5000) i onda zavrsis na nekoj sasvim drugoj (naranvo vecoj

) i istreses sve do zadnje kune iz dzepa i opet nema dosta tako sad ja gledam izbog od ova tri komada (ne nuzno tim redom):
1. Harman/Kardon -
AVR 370
2. Yamaha -
RX-A830
3. Denon -
X3000
Svi se krecu tu negdje unutar 350 kn razlike s tim da j Yamaha najjeftinija (68xx) a ova dva podjednako u 30ak kuna (71xx). EDIT - Naso sam di se sva tri mogu nabavit za istu cijenu (nesto ispod 6900) tako da je cijena u usporedbi nebitna

.
Sad ono sto mene pati je da mi je H/K oduvijek bio tiha patnja sto zbog je.. dobrog izgleda s onim svojim plavim osvjetljenjem i retractable volume buttonom (kojeg me BTW malo i strah tj. sta ako s pokvari , ipak to ima neki motorc/nesto?) dok Yamaha je robusna i stvarno nemam zamjerki na sadasnju koja eto 15 godina sluzi za sve i svasta. Dok recimo Denon mi je neponanica premda sam slusao par komada ali davno davno. Slusat ce se svasta ali nikakav super audiofilski bitan materijal jer ionako dnevna soba sa svojom hrpom namjestaja nije prikladan audiofilski prostor

.
Ono sto moraju svi imati je Internet radio ali nigdje nemogu naci podatak (ni za jednog) mogu li ja skenirati/sloziti bilo koji internet radio u njega ili samo neke predefinirane stanice kao Pandor ai slicne USA pi....rije (ja bi htio D.I.)? Isto tkao trebam Android aplikaciju za tablete/mobitele (koju vidim imaju sva tri s tim da je H/K ova najjadnija i po ocjenama i featureima dok Yamaha fakat moze sve i vise nego sa svojim daljincem a Denonova je solidna i po ocjena i funkcijama.
Zvucnici su B&W 4 komada (B&W 603 S1 samostojeci za fornt i i B&W DM 302 na stalcima za back) sa zeljom da se doda jos i Sub kasnije. Snage nefali ni jednom tj. tak me briga jel 7*100W ili 7*150W jer ionako nikad nisam ni trenutnu Yamahu pojacao vise od 50%

.
Sorry na dugackom postu ali ako netko ima preporuku ili jos bolje koje iskustvo sa nekim od tih ili slicnih modela molim da napise.
Hvala