View Single Post
Staro 05.11.2013., 16:12   #3669
zipax
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Mini review Lenovo A760

Nije kopija, ali izgleda isto kao i a706, i fali mu prednja kamera . I ja sam ga naručio, pa to vidio, malo se zabrinuo, a sada mi svejedno.

Kako sam napisao gore, prvi mi je android, i niti ih nisam imao u rukama, tako da ja i nisam baš neka referentna točka. Prošli mob mi je bio Nokia 5800.

Fizički: Izgleda isto kao a706 bez prednje kamere, dimenzija istih kao i SGS3 (uh, da je i veličina ekrana kao kod SGS3 ), te malo deblji. Ali meni tako dobro stoji u rukama i ne kliže. Zadnja plastika je malo grublja i ne kliže, ali kod mene malo cvrči, makar dobro naliježe i nemam nikakvih problema sa tim.

Ekran: Opet, ne znam, meni je super. Moguće je tipkati i jednom rukom, ali meni nije baš praktično, osjetljivost je dosta dobra, onaj dvoprsti zoom radi dobro, jedino me tipkovnica zeza. Na kraju sam promijenio na GO keyboard i bolje je, ali još fulam (koristim mob preko mjesec dana). Čini mi se da ima bleeding sa donje strane ekrana, ali meni ne smeta, i primjetim ga samo na ulazu u FB apk.

Kamera: Ništa specijalno. Ima po meni dosta opcija, i dosta brzo se pali. Slike u danu su uredu, oštre. Ugl, bolje od Nokia 5800, i meni dosta, za ono par slika koliko uslikam, čisto za uspomene. Noću 0 bodova, budući da nema blic.

Softwer: Radi na verziji 4.1.2, meni su dodali GP, apex launcher i superSU. Kod mene nije došao sa nekim kineskim aplikacijama, bar koliko znam, onako, dosta čisto i uredno. Surfanje ide dobro, učitavanja su brza na wi-fi, i na skrolanju i zoom-u je, bar meni, sve fluidno. Nekada na galerijama slika u browseru zna zaštekati, onda dođe sebi i sve opet uredu. Što se tiče slušanja glazbe, došao je samo sa Gplay, koji mi je bio užasan. Na otključavanjima mobitela je preskakao, što me najviše nerviralo, isto kao da nije imao prioritet kod CPU-a ili nešto. Riješeno sa 3-rd party app, osjetno osjetno bolje, makar sam bolji zvuk imao na XM 5800 (jel postoji kakav način da popravim zvuk?), ovo je meni užasno važna stavka.

Ostalo: Mob nema gorillu, tako da obavezno postaviti screen protectore. Baterija meni traje od dana do 2. Na mobu ima lenovo power instaliran i meni je dobar, držim ga na opciji long, sa automatskim osvjetljenjem, koji radi dobro, ali naglo (ima samo 3-4 jačine osvjetljenja, valjda je dosta i to). Igrice nisam igrao, osim mahyong-a, brain matter, i jedno vrijeme sam imao onaj despicable me (ganjanje banana, meni ništa specijalno). To sve radi, ali to je sve bezveze, ove teže nisam probavao.

Sada malo prečitavam, i ne čini se baš nešto specijalno, ali meni je ukupni dojam super, pogotovo za cijenu (110$). Sljedeći mi je ili Lumia neka veća (koja je u komplet drugom cjenovnom razredu, i na koju patim), ili veći Lenovo .

Dodatno:

zipax je offline