View Single Post
Staro 05.11.2013., 11:15   #416
4etich
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2012
Citiraj:
Autor 4etich Pregled postova
Pozdrav svima.

Čitam često kaj se priča po postovima iako ne stignem puno komentirati pa sad evo lagani komentar ovima kaj traže pomoć: ekipa ovdje zna znanje, govorim iz vlastitog iskustva, jako jako zadovoljan sa strojem koji je složen na ovim "prostorima", a vidite ga << tamo

Druga konfa:

GA-P35-DS3
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
ZALMAN CPU COOLER 92MM PERFORM
4X CORSAIR 2GB DDR2 800 VALUE
NVIDIA GeForce 9800 GT
Corsair Force LS SSD ATA Device
Hitachi HDP725050GLA360 ATA Device
BenQ G2400W
Windows 8 Pro Professional

i naravno pogađate da je grafika preslaba.. Ona jedina nije dograđena, a niti napajanje (otvorili smo i vidjeli da je napajanje smeće, ono grije se, a o oc-u da ne govorim jer umire)...

Htjeli bi prebaciti grafičku s moje konfe u taj i koliko nam se čini ide bez problema kaj mislite? I naravno koje bi napajanje bilo pametno uzet s tim da bi možda malo i oc-nuli proc na nekih 3-3,2 GHz?

I naravno ako netko ima komentar ili prijedlog za malo jaču grafičku za ovu konfu koja piše u profilu - budžet cca 1500-2000 kn? U igri je naravno opet ArchiCAD, rendanje, plakati i fotke te ostalo za arh..

E i još jedna zanimljivost: naime na navedenoj konfi je prije bio Win XP, a bilo je sve isto uz naravno manje RAM-a i bez SSD-a, i npr. ArchiCAD je radio sasvim solidno. Čim smo stavili 8micu (i ubacili samo SSD i RAM) počeo se full vući, tako da sad moramo riješiti i grafiku.

No to mi ne bi bilo niš čudno (jer pretpostavljam da je 8mica puno grafički zahtjevnija od XPa) kad ne bi imao lap HP 6735s sa ATI Radeon @ 256MHz grafikom na kojem je Win 7, ima upola manje RAMa, nema SSD, a ArchiCAD radi bolje (!) Pitanje je kako je to moguće? Jel to ta NVIDIA tako jako loša grafa ili čak da možda napajanje zeza, makar to sumnjam... Hmm
Ej, kaj nitko ne zna ili je samo post prekompliciran

Ugl. pitamo se koju grafičku uzet za moju konfu (lijevo) jer bi ovu jaču nvidiu bacio u ovu konfu (gore) i koje uzeti napajanje da sve to podrži...

Pozdr