View Single Post
Staro 04.11.2013., 20:22   #1796
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Presto engine i njegovo održavanje bilo je preveliki zalogaj i vremenski/financijski si nisu to mogli priuštiti.
Blink je jako dobar engine i omogućuje developerima više vremena za koncentraciju na fičre.

Taj "idiot" je možda na dugoročne staze spasio Operu.
Taj po tebi "idiot" je idiot. Ne radi rjesavanja Presto enginea koji je sve samo ne dobar. Vec sto je to napravio na nacin na koji je napravio. Ovako su izgubili dobar dio svojih poklonika, dosta njih vjerojatno bespovratno.

A dobili smo samo jos jedan chrome browser. Malo ljepsi od chromea istina, no nista vise ni bolje od istoga, dapace, trenutacno je i losiji od chromea.

Problem je sto su to trebali napraviti tek kad vecinu korisnih funkcija prebace na blink engine. No nisu. Prvo su odbacili bookmarkse (heej ?!), rekli da ih vise nece drzati nikako, pa onda najavili da ih vracaju... Ukrakto, nemaju pojma gdje idu. Obecali su i tabstacking do 18 verzije, no naravno da nema jos ni govora o istome.

No sve to cak i nije najveci problem. Najveci problem je masovni otkazi koje su developeri u Operi dali unazad godinu dana. Po netu se moze naci da je otislo dosta developera koji su od Opere napravili ono sto je istu cinilo tako dobrom, koji su na Opera browseru radili od samih pocetaka, itd.

Tako da oprosti na mom izrazavanju sa rijeci 'idiot', no ja jednostavno ne znam kako drugacije nazvati tu osobu? Meni je idiot, tebi nije. Samo ce vrijeme pokazati tko je bio u pravu. Radi same Opere volio bih da si ti u pravu, no na zalost nekako sumnjam u to.
Mileni je offline   Reply With Quote