-Sinisa po defaultu ti je upaljen 4g, ne samo 3g.. bar meni na TComu, a on ti troši mislim ipak više baterije tako..
Evo ja svog Z1 imam vec skoro tjedan dana i da ne ponavljam neke od istih stvari koje je sinisa napisao reći ću neke svoje dojmove.
Kad sam ga kupio bio sam s dva prijatelja koji imaju Samsung s4 i HTC Onea, Odmah smo Isti HD video testirali i paralelno upalili na sva tri mobitela. VIdilo se odmah da su boje na Z1 nekako "ispranije" ali je također bilo vidljivo da je slika nekako bogatija detaljima. Koristio sam Samsung s3 godinu ranije i stvarno sam navikao na te jače boje, ali već nakon prvog dana sam se privikao i nemam nikakvih zamjerki, dapače sada kad vidim samsunga izgleda mi kao da je neko stavio dinamic sliku na tv, što se na kraju svodi na stvar navike.
Zvučnik mu je na dnu uređaja što mi se osobito ne sviđa, ali služi svemu za što mi treba tako da je ok, iako u usporedbi s HTC Oneom koji ima 2 zvučnika i vjerojatno najbolji zvuk od svih aparata trenutno je slabiji.
Izgled mobitela je stvarno nešto drugačije nego što sam imao do sada, nema više plastike, ovdje je osjećaj baš da držiš nešto fino u rukama. Lakše ostanu otisci prstiju ali to je mala cijena kad sve zbrojiš i nije ko da se vidi iz aviona

. Ove 2 točkice sa lijeve strane mobitela koje je i sinisa spomenio meni osobito ne smetaju, za vodu su nebitne, a ako već koristim dock charger onda mi je u interesu da se ne gnjavim s otvaranjem tih malih vodonepropusnih zatvarača nego da ga samo prislonim na taj stalak i pozdrav brigama..
Baterija je uredna, istina treba hraniti ovaj ekran od 5'', ali evo, meni recimo s brdo instaliranih aplikacija i programa(whatsapp,mail,skype,facebook, livescores,vrijeme, brdo ih imam..) koje rade u pozadini a koristim ga od ranog jutra do ponoći, ostane na nekih 30-35% na kraju dana.
Kamera je nešto od čega sam puno očekivao na prvu, i nakon prvih slika nisam uopće bio impresioniran. Program za kameru koji dolazi s njim je osrednji, 21 Mp ide samo na manual modu, itd.. Onda sam skinuo par aplikacija i programa za fotografiranje(c360 i sl.) i počeo se malo igrati. Sada već to izgleda kako bi trebalo, izbacio sam danas u šetnji gradom nekoliko HDR-ova koji izgledaju baš lijepo i nemam nikakvih zamjerki. Sve u svemu, dojam je da za ovako moćnu kameru treba doći i jaki software... tako da očekujem od updateova da ovde naprave nešto više jer prostora ima, a i potencijala uz ovakvu kameru.
Svakako mene još drži dojam prvog dana otkada ga imam i nije me u ničemu razočarao.Čekam sada s ebaya par caseova, dock charger i pen za njega, pa napišem ako što bude zanimljivog