Evo, uređaj je kod mene 3 dana i onaj prvi dojam je još uvijek prisutan. Odmah na prvu vidi se da je uređaj stvarno kvalitetno izrađen. U odnosu na Samsunga, ovo čudo ne djeluje kao da držim skupocjenu igračku u ruci. Pošto je nešto teži od prethodnika, vidio sam u nekim recenzijama da se težina uređaja gotovo svrstava u manu. Po meni to nije nikakva mana. Dapače, meni je to plus jer mi je nekako ljepši osjećaj u ruci.
Tipke koje su smještene na desnom boku mobitela su stvarno 'na mjestu'. Na prvu mi se činilo besmislenim što su tipke za podešavanje glasnoće tako nisko pozicionirane, ali nakon prvog razgovora shvatio sam da su odlično pozicionirane. Isto tako, nakon dugo vremena, ponovno imam mobitel koji ima fizičku tipku za fotoaparat.
Nakon što sam na jedvite jade uspio 'ugurati' karticu, jedva sam čekao da ga upalim i da vidim kakav je ekran (pošto znam da je bilo dosta galame oko 'lošeg' ekrana na prethodniku). Nakon godinu dana gledanja u AMOLED, boje su mi djelovale poprilično isprane. Da budem iskren, još uvijek mi djeluju. Ali malo po malo, oči mi se privikavaju. Pored 'ispranih' boja, ekran stvarno nije loš. Kutevi gledanja su na razini i za razliku od AMOLEDA, ovaj mobitel mogu koristiti vani na sunčevom svjetlu.
Što se tiče samog korištenja, sa svime što sam radio na njemu sam i više nego zadovoljan (web, mailovi, FTP, office, glazba, filmovi, ...). Sve radi brzo i fluidno.
Glasnoća vanjskog zvučnika je nešto tiša od S2, ali još uvijek na prihvatljivoj razini - po meni taman. Slušalice koje dolaze u paketu su iznenađujuće dobre. Za razliku od prethodnih slušalica koje sam dobivao s mobitelima, ove nemaju flat zvuk te fino reproduciraju niske tonove. Isto tako i defaultni music player je upotrebljiv.
Zvuk za vrijeme telefoniranja je poprilično čist i možda mrvicu preglasan dok je na maksimumu. Kvaliteta zvuka se ne gubi na maksimalnoj glasnoći.
Pošto je kamera jedna od bitnijih značajki ovog mobitela, njoj sam posvetio najviše vremena. Na prvu, kamera me poprilično razočarala. Fotografije su bile prepune šuma i zblurane. Ali nakon malo podešavanja i isprobavanja različitih kombinacija za različite motive i uvjete, vidio sam da se mogu dobiti stvarno fine fotografije. Smatram da tu još imam mjesta za softversko poliranje, pa se nadam da će se to još doraditi u budućim nadogradnjama. Pošto zasad nisam fotkao ništa pametnog, fotke i možda video sample, postam kroz koji dan.
Što se tiče baterije, u odnosu na veličinu ekrana, trajanje baterije je prihvatljivo. Nakon cjelodnevnog maltretiranja sa svim živim i neživim, poslije prvog punjenja, baterija je bila na 5% nakon 23 sata. S tim da moram naglasiti da je mobitel stvarno bio predmet mučenja
U paketu s njim dobio sam i prijenosni punjač. Njega nisam isprobavao, ali čni mi se da će mi itekako dobro doći.
E sad, došlo je vrijeme da napišem pokoju zamjerku.

Za početak, pored Touchwiza 4, Sony definitivno ima najružniji launcher. Iako ni ja ne volim neki 'kič', ali ovo mi djeluje totalno 'jeftino'. Druga stvar koja mi se isto ne sviđa je to što je 'utor' za dock ostao otvoren. Znam da bi možda bilo nezgodno za izvesti, ali da je i on zatvoren s onim brtvama, mobitel bi izgledao u skladu s ostatkom dizajna. Ovako mi djeluje kao da je izgubljen taj dio, nekako nepotpuno. Treća stvar koja mi se ne sviđa je neguodan osjećaj na malom prstu ako ga pridržavam ispod, na mjestu zvučnika jer su rubovi dosta oštri.
Činjenicu da se crnoj staklenoj površini vidi svaki drek, neću uzimat za zlo je je to neizbježno za takav dizajn (iako sam vidio u nekim recenzijama da je to navedeno kao minus uređaja). Na bijeloj površini se to tako ne ističe, ali meni crni nekako djeluje elegantnije. Naranvno, to je moje mišljenje.
Eto, to bi ukratko bilo to. Vjerojatno sam nešto zaboravio, ali dok se prisjetim, nadopunit ću.