Evo, nakon 24 sata korištenja, vrijeme je da napišem kratki review Neo N003 Advanced 2GB/32GB. Uređaj je naručen krajem rujna s Chinapadmall-a, poslan 11.10., na carinu ZGB stigao 21.10. i isporučen 31.10. Paket je bio uredno zapakiran, osim punjača tu je bio i dodatni screenprotector uz onaj koji je već nalijepljen na ekranu. Uređaj je multilanguage i došao je rootan. U ovom reviewu probat ću ga staviti u kontekst usporedbe s SGS3 kojeg sam koristio godinu i pol dana te s Umi X1 s kojim se igram zadnja 2 tjedna. Mobitel je vrlo kvalitetno izrađen, stražnji poklopac je od matirane crne plastike i nigdje ne škripi niti ima zazora, dapače, čak se i prilično teško skida. Kapacitativne su vrlo jasno osvijetljene. Ekran je vrhunski, nikakvih primjedbi. OS je Android 4.2 koji doslovno leti, jedino treba odmah instalirati Apex ili Novu launcher jer defaultni je bez ikakvih opcija. Korištenje RAM s otprilike 15-20 istih aplikacija na ova tri uređaja je slijedeće:
S3 RAM 770 mb - slobodno 90 (od ukupno 870 MB)
Umi RAM 450 mb - slobodno 520 (od ukupno 970 MB)
Neo RAM 750 mb - slobodno 1200 (od ukupno 1970 MB)
Lag i sporost jest i jedan od najbitnijih razloga zašto sam se riješio S3 jer je u realnoj, svakodnevnoj upotrebi bio dosta gori i od Umi-ja i što mu je baterija trajala manje od dana. Na Neu sam testirao kameru, video, GPS, Antutu i brzinu 3G i sve je za sada izvrsno. Antutu: S3 (15.300) / Umi (9.000) / Neo (15.500).
Minusi: najveći i jedini minus je vrlo slaba bljeskalica, može se koristiti kao lampa u mraku, no za slikanje u mračnom prostoru gotovo nikako. Eventualno mogu ovdje staviti ukupnu težinu uređaja što ide zapravo na savjest bateriji koja se zbilja osjeti. Fotke i video su odlični, zbilja nikakve zamjerke. Za GPS me vrlo zanimalo kako će proći jer ga dosta koristim, nakon uključenja EPOa fiksira se za 30-60 sekundi, hvatao je čak i 15/12 satelita iako je jučer bilo prilično oblačno. Nisam još testirao na Copilotu, na Mapsima pokazivalo sve OK.
Igrice ne igram tako da s te strane ne bih mogao ništa reći.
Album sa fotkama, zadnje dvije su slikane s Neom.
Link na
snimljeni video.