Tema: njemački
View Single Post
Staro 01.11.2013., 16:08   #1
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
njemački

Bok,

Trebala bih solidnu knjigu iz koje se može naučiti njemački. Zapravo sam ga učila kroz cijelu osnovnu školu, no zatim ga godinama nisam koristila i sve mi je iz glave isparilo. A sada bi mi baš jako koristilo da se mogu sporazumijevati na njemačkom. Sve u svemu, potreban mi je materijal za učenje od samog početka, da nemam kasnije ozbiljnih rupa u znanju.

Ne zanima me biflanje gramatike i riječi napamet, nego tražim sustav koji bi sve to objedinio. Najviše bi mi odgovarao koncept sa poglavljima, gdje npr. svako poglavlje u knjizi obrađuje neku temu iz svakodnevnog života tako da postoji sinteza novih riječi, gramatike i ostalog. Poželjno je da važna objašnjenja i komentari budu na hrvatskom i da svako poglavlje ima svoj rječnik na kraju knjige.

I još nešto - ne želim se zamarati sa nikakvim CD/DVD-ima kojima obiluju svi novi udžbenici. Želim isključivo učiti na starinski način, iz knjige i eventualno rješavati vježbe u radnoj bilježnici. Dakle, treba mi samodostatan udžbenik koji ne ovisi o nikakvim multimedijalnim materijalima.

Sve u svemu, na sto muka sam jer ne znam koju knjigu da potražim u antikvarijatima ili knjižarama. Može li mi (netko upućen) dati nekakve smjernice ili preporuke?

Hvala
Valley7 je offline   Reply With Quote