View Single Post
Staro 01.11.2013., 10:56   #902
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Eto, ja otključao ovaj Alcatel OT-6030X za 13 kn. Da, dobro ste pročitali, 13 kn. Ilitiga 1,49 funti. Javite se na OVAJ link ako nekome treba. Ne treba nikakav Root, fleš, drk, špric...
Pošaljete točan model, imei i pid i za par sati dođe nck i ukucate ga u meni. Postupak ću objasniti.

1. Kad platite momku 1,49 funti, odma ga kontaktirajte i pošaljite mu sljedeće:

Model: Alcatel OT-6030X / A / D (koji model već imate)
PID: 2ABTHR1 (to je recimo moj PID, mob iz T-Coma) - imate ga na naljepnici na poleđini ako niste skinuli i na kutiji, na naljepnici gdje je IMEI. Piše PID: 6030X-2ABTHR1 (barem meni)
IMEI: upišete mu broj koji vam već je, najlakše *#06# i udri

I dodate "please send NCK as a reply to this message", budući ebay ima politiku da ne mećete e-mail adrese u poruke.

2. Za nekoliko sati (u mom slučaju 5 sati), dobijete odgovor:

"Dear *****,

Alcatel IMEI:xxxxxxxxxxxxxxxxx (koji vam već je)

Dev Type:Phone

ProviderId:6030X-2ATBHR1 (to je moj)
NCK=******** (8-znamenkasni broj koji već dobijete)

Thank You"

3. U brojčanik ukucate *#*#3646633#*#* i pojaviti će vam se EngineerMode menu.

4. Odskrolajte dolje do "Simme Lock" i uđite u taj menu.

5. Odaberite prvi gore "Network personalization".

6. Bit će vam ponuđeno nekoliko stavki: "Lock, Unlock, Add, Remove, Unlock permanently". Ali samo će vam Unlock biti dostupan za odabrati (ostali će biti sivi).

7. Odaberite "Unlock" i ukucajte NCK koji ste dobili u reply. Ima samo 3 pokušaja, stoga oprez. Kad se ukuca, finish i to je to.
Tada su dostupni svi nazivi osim Unlocka. I mobitel je otključan i SIM free.

Opcionalno, ukoliko to netko želi, ja sam odabrao Unlock permanently. Nakon toga, zasivi se i "Network personalization" i mob se više ne može lockati.

To bi bilo to. Ako je nešta nejasno, slobodno pitajte.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 01.11.2013. u 11:14.
Brko je offline   Reply With Quote