View Single Post
Staro 01.11.2013., 00:27   #1751
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Nešto u vezi trzanja. Nažalost događaju se u cijeloj trilogiji, možda ponajviše u COP-u i to bez obzira na postavke i količinu predmeta, ljudi, mutanata. Godinama igram Stalkera i samo Stalkera i to najmanje 12 sati dnevno (besposlen pop i jariče krsti) i došao sam do nekih zaključaka. Npr. u COP-u (bez obzira sa modom ili bez njega) uvijek mi na istim mjestima zatrza (zastane). Primjer: od Skadovska prema 'Šumarstvu' na cesti nešto prije zavoja - U Jupiteru na pola puta prečicom do bunkera znanstvenika. Gledajući mape primjetio sam da ta dva mjesta su na istom meridijanu. U Pripiatu nijednom mi nije zastalo. Ali kad se pogleda mapa vidi se da je desno i da ju ne sječe ni jedan meridijan od ostale dvije (razlog vjerojatno znaju samo tvorci mapa). Zbog toga sam i zaključio da je kriva neispoliranost samog xrEngina. U slučajevima gdje dolazi do trzanja zbog slabije konfiguracije PC-a, može se u slučaju da se igra sa nekim modom u gamedata\textures ukloniti mape briks, detail, grnd i mtl. Oni koji igraju modove od Sigeriusa mogu u mod_params.ltx isključiti mine i anomalije (false umjesto true). Također to mogu isključiti i u opcijama 'MODA'.
Bakica47 je offline   Reply With Quote