View Single Post
Staro 31.10.2013., 12:48   #2609
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Don Kihoty Pregled postova
M$ ne smije dozvoliti da razvija i treću platformu u kratko vrijeme.

Dakle WP7.x je stao sa razvojem, tu je WP8.
Ako njega zaustave i nastave sa WP8.1 kao samostalnom platformom,
izgubit će korisnike, te svakako i developere.

Dakle WP8 je potreban daljni razvoj, dakle i ekspanzija da postane WP8.x.
Upravo tako. Već su si par puta odsjekli granu na kojoj su sjedili kad su napravili takvu glupost s WM 6.1 i prelaskom na WM 6.5, to isto ponovili s WM 6.5 platformom pri prelasku na WP7 i još im nije bilo dosta pa su to ponovili s WP7.8 i prelaskom na WP8. Jasno mi je da se mora negdje vrtiti lova pa Microsoft na taj način dobiva novce za licence WP platforme ali na taj će način izgubiti zaradu od prodaje aplikacija. I ako im se ne poveća baza korisnika, bojim se da će ih polako početi zaobilaziti i proizvođači hardvera. Već je dovoljno što su Dell i HP zaobišli WP kao moguću platformu za svoje mobilne uređaje, Dell je prešao na Android a HP u potpunosti prestao s proizvodnjom. Znam da sa svkom novom verzijom softvera raste potreba za boljim hardverom, ali i oni telefoni koji su udovoljavali svim minimalnim zahtjevima za novi OS nisu dobili upgrade.
Zato se i ne čudim što je dio korisnika sa starijih verzija Windows telefona prešao na iPhone i Android. Sad je na Microsoftu da pokaže što zna i može.

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 01.11.2013. u 12:45.
Sinac je offline