Citiraj:
Autor gin.tonic
Fućkaš ti Gorilla Glass kad moraš staviti screen protector na mobitel 
|
Zašto? Pa iako imaš čestice pjeska, odnosno kvarca nije da imaš prste kao da sviraš gitaru i/ili da ćeš upriti jako u dotični sa nečim i brisati ekran. (ili sandblastat mobitel).
Poanta priče je da ćeš staviti neku foliju preko ako hoćeš biti sigurniji da ti se vlastitom nepažnjom ne ogrebe staklo (recimo ako se zaletiš sa ekipom u 05:00 ujutro preko ljeta na "noćno" kupanje na pješćanu plažu pa onda janpi kasnije ideš nepažljivo obrisati ekran prepun gluposti). Svatko tko sam kupuje mobitel može procjeniti svoju situaciju. Mene recimo boli briga ako se prilikom korištenja mob pohaba pa ga prodam za 2 godine malo jeftinije nego da ga moram paziti i maziti i biti rob uređaja. Nekome je drugačije, netko mijenja mob svakih pol godine, godinu pa onda pa pazi da bi ga mogao prodati po boljoj cijeni. Sve je to stvar osobnog odabira, a pričati da su GG ili slične zaštite glupost nema smisla. Uostalom, to što je ekran zaštićen sa jedne strane, ne znači da nije izložen utjecajima kao što su udarci sa ostalih strana. Noviji GG su tanji te više fleksibilni, a aluminijsko kućište dodaje recimo težini mobitela, prilikom udarca za razliku od plastike ostaje bump puno lakše dok će recimo na "low quality feeling" plastici isti biti bolje amortiziran. Ali to je isto cijena koju će netko platiti za "premium feeling" kako se to danas kaže te još tanji mobitel.
U svakom slučaju, dolaze fleksibilni OLED ekrančeki za mobitele i mene to veseli primarno zbog zaštite od udaraca, a ne da bi mogao cijeli mobitel savijati do mile volje, dapače. Mobilni ekran hoću da mi bude 2D površina...
Na kraju sve se svede na osobni odabir.