Citiraj:
Autor Prezime
Kako se moze preko jednog kabla opsluzit dva Sat prijemnika, ako jedan ima ukljucen transponder koji emitira u horizontalnoj polarizaciji, a drugi prijemnik treba imati ukljucen vertikalnu polarizaciju za njegov program? Tj. kako rijesit problem da za jedan prijemnik isti LNB mora primat 14V napon, a za drugi 18V po istoj zici?
|
Multiswitchem ili spliterom bez problema (to im je i namjena). Plus cinjenica da ce oba STBa biti ista jer ce i drugi kupit od istog ISP-a digiTva- tj. VIPa sad. Pa oni sam nude tu mogucnost, nevidim u cem je komplicacija i cemu sad uvoditi razlicite STBove i napone ?
Jedan je LNB dva prijemnika i multiswitch/spliter izmedju - to RADI. Ima i jeftinih multiswitchewa sa recimo 3-4 izlaza (mozd amu zatreba i treci STB u nekoj sobi pa se bolej pripremit odma

).
Ja imam jedan te isti signal na 6 mjesta u kuci a "samo 4 LNBa" jer htio sam 4 satelita. Da sam htio jedan satelit imao bi jedna LNB i 6 izlaza (znaci 6 SAT receivera moze biti spojeno trenutno) preko multiswitcha. Znaci je ne pricam napamet ja to korisitm tako dan danas kao i zadnjih 5 godina.
Uostalom pogledaj slike gore koje sam postao.
Po ovoj teoriji koju ti zastupas za 6 izlaza bi morao imati 6 TwinLNBova i za 6 SAT receivera i to onda puta 4 (24 LNBa) ako zelim 4 satelita

, kako je to jednostanvije od multiswitcha?
Mislim kuzim sto hoces reci ali opcenito ne vrijedi raspravljati dalje jer ionako ce morati zvati VIP da vidi jel uopce sad nude 2 prijemnika (stranice su malo sture od kad su ih preuzeli) i oni ce mu dati/prodati sve sto mu treba i to je to. Naravno pod uvijetom da uopce nude tu opciju trenutno jer STB je vjerojatno ionako kodiran da ga moraju aktivirat i naplatiti dodatnu pretplatu

.