Citiraj:
Autor Guls
Oni su imali problema i to na redovnoj bazi. Ne znam kako će stvari izgledati sada, nakon što je čovjek pomaknuo antenu i rekao da imamo gotovo 100% signal (prošli satelit je bio na 90%). A kvaliteta slike je neupitno bolja (zrnatosti skoro pa i nema, što je prije bilo prilično izraženo) i to mi se jako sviđa.
|
To sto ti je "zrnatost" nesatala nije posljedica tih 10% boljeg signala, nego u novijoj opremi i prijenosu signala preko HDMI-a.
Citiraj:
Autor Lewis
Kabel ce vuci ali puno krace/manje jer nemora na krov nego tamo u kuci di mu ulazi sad tamo ga prespoji/razdjeli. Nego nije mi jasno zasto bi u slucaju splitera/multiswitcha imao problem gledanja razlicitih kanala na dva TV-a ? Pa imat ce dva STBa i svaki ce imati svoj daljinski i svoj TV.
Kabel (nazovimo ga antena) samo daje signal na tom i tom satelitu (ovisno di je LNB/tanjur usmjeren), on ne utjece koji kanal gledas, to radi STB).
|
Kako se moze preko jednog kabla opsluzit dva Sat prijemnika, ako jedan ima ukljucen transponder koji emitira u horizontalnoj polarizaciji, a drugi prijemnik treba imati ukljucen vertikalnu polarizaciju za njegov program? Tj. kako rijesit problem da za jedan prijemnik isti LNB mora primat 14V napon, a za drugi 18V po istoj zici?