Pozdrav ekipa
Imam jednu nedoumicu. Živim u dvojnom kućanstvu koje nema zemaljski TV signal pa smo prisiljeni rabiti alternative u vidu satelitskih antena ili IPTV-a. Moji roditelji su zbog cijene prije dvije godine uzeli DigiTV koji me se nije dojmio ni slikom ni izborom programa, no koštao je samo 40kn mjesečno što je smiješna cijena. Ja sam uzeo MaxTV koji također ima groznu sliku, probleme sa stutteringom, no ima lijep izbor programa i brz servis u slučaju kvara. To je tako bilo prije više od dve godine.
Sada je situacija malo drugačija. Starcima je neki dan došao frajer montirati novu antenu i STB preko hdmi-a jer je DigiTV navodno prešao u VIP i potrebna je nova oprema. Vidim da se izbor programa znatno povećao, kao i kvaliteta slike koja je u usporedbi s mojim MaxTV-om znanstvena fantastika. A govorimo o paketu od 45kn/mj.
Sad, pošto je meni istekla ugovorna obveza, ja također razmišljam da odbacim ovaj IPTV koji preskupo plaćam za ono što nudi (duplo više od DigiTV, a ionako nema nikad ništa kvalitetno osim kanala Discovery i NatGeo, sve ostalo je više manje smeće) pa me zanima da li bi mi bio pametan potez da se prebacim na DigiTV? Molim vaš savjet... Najviše me iskreno brine što će se desiti kada vani bude nevrijeme (tipa snijeg pada ko mutav), a mi pokušavamo u toplini doma gledati TV, da li se onda pojavljuju problemi sa slikom?
Hvala