Citiraj:
Autor djuro86
hvala vam na savjetima...gledao sam malo te recenzije i izgleda neloš mobitel skroz...ionako ne slikam / snimam pretjerano često tako da kamera i neigra neku ulogu..znaci mogu narucit s ove focal stranice jer je na njoj 100 kn jeftinije nego na bangood... i gledat dal će me zobić pdv i carina ili uzet na bangood za 100 kn više (onda nema carine) sori na glupim pitanjima ali prvi put mi je... i da dal postoji nešto da napišu kao gift ili vrijednost malu pa prođe prođe
|
Ovo za banggod i ne plaćanje carine je mit. To je funkcioniralo prvih par puta ali već jaaako dugo ne funkcionira. Odvrti par stranica na temi o naručivanju kineskih mobitela pa ćeš vidjeti i o čemu pričam. Nema više pravila. Naruči tamo gdje ti je jeftinije. Bang se pokazao pouzdanim iako nisu baš jako ažurni s odgovarenjm na mailove i ponekad probleme s dostupnošću proizvoda i otezanjem da tu informaciju podjele s kupcem. Na izbor od "sigurnih" trgovina imaš banggod, minideal, pandawill, antelife. Focal bi isto trebao biti okej iako nije toliko forumaša od tamo naručivalo. Etotalk je također opcija. Po meni odaberi gdje ti je najniža cijena i pomoli se Višni, Budi, Jahveu i plejadi ostalih božanstava da te Slavkovi "psi rata" neće nanjušiti i stisnuti ti PDV.
P.S. Pod ovim nema carine predpostavljam da si mislio na PDV, jer carina na mobitele je 0%, a PDV će ti vrlo vjerojatno biti naplaćen pa preporučam da ga odmah uračunaš u cijenu.
Nevezano za kolegin post, stvarno značajno veće količine pošte iz Kine dolaze u posljednjih 2 mjeseca, pa mislim da će situacija s naplatom PDVa biti samo gora i gora(po nas naravno

). Tako da je topla preporuka svima da si budžet usklade s tim. Dakle cijena puta 1.25 je ono što ćete platiti, vrlo vjerojatno. Ako prođete bez toga super, ali to je sad već vrlo teško i potpuna lutrija pa treba imati na umu kad je budžet nategnut.