View Single Post
Staro 28.10.2013., 21:06   #18
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Mjesecno moras placati sljedece stavke ako ces sam raditi bez radnika i biti u sustavu PDV-a jer pretpostavljam da ces htjeti traziti povrat 25% PDV-a od porezne uprave na ulozena osnovna sredstva za rad.
Struja 700-1000 kn minimalno
knjigovodja 600-700 kn
Zdravstveno i mirovinsko 1800 kn
Uplata poreza u drzavni proracun tj. 25% PDV-a na bruto mjesecni promet.(Obavezno izdavanje racuna preko fiskalne blagajne)
Povrat PDV koji ces uplacivati kroz 12 mjeseci ces traziti kroz obracunate troskove na kraju godine.Znaci sve troskove u igraonici koje imaš ces dati knjigovodji da ti umanji dohodak.Kontaš ne kontaš,nebitno.To s njom pricaj.
(Inace bolje da ne tražiš povrat preplacenog PDV-a na kraju godine jer češ najebati garant,to ti ni ne moram spominjati xD)Preporuka,budi u pretplati i amen.
Internet.Halo 60,vjerovatno flat i 20 mbit 350-400 kn
Najam lokala.To sam upisi ???
Imas mjesecnih troskova,racuni,papirne trake,sredstva za ciscenje i ostale gluposti 100-200 kn.
Znaci mjesecno moras stvoriti 4100 kn samo za ove navedene troskove bez najma lokala. Vjerovatno ces morati i jesti dok radis u toku dana pa uracunaj i to,jedino ako neces ostavljati nekog da te mjenja i trcati kuci na rucak ,veceru ili zivjeti na sendvicima od kuce. 30 dana puta 50 kn minimalno = 1500 + 4100 = 5600 kn mjesecno. E,sad racunaj jos troskove pokidanih slusalica,miseva,podloga za miseve,kupovinu igara na mjesecnoj bazi,makar za par kompjutera par sto kuna jer sigurno neces raditi sa samo te 3 igre koje si zamislio da ce svi igrati svaki dan.
Uz to otpiši te price ako kompjuter radi 12 sati x 10 kuna.Budi sretan ako ti pc bude radio i 2 sata dnevno,znaci da zaradi 10 kuna,a vrlo vjerovatno ce ti polovica racunala biti prazna barem pola dana.

Zadnje izmijenjeno od: Romano.Cule. 28.10.2013. u 21:25.
Romano.Cule je offline   Reply With Quote