Pa ima već tri godine od kad se to raspravilo.

Evo ovdje je poprilično dobro odrađena tema DPI-a, Laser v Optical itd.:
http://www.overclock.net/t/951894/th...ul-mouse-guide
Ja mogu samo potvrditi rečeno, iz osobnog iskustva (godinama koristim isključivo MX518, G500 i G400).
G500 mi stvarno ne radi dobro na 3 platnene podloge koje imam, maksimalno je izbirljiv, i vozim ga samo na drvetu. Pod "ne radi dobro" mislim da gubi kontakt dok ga vučeš, neprecizan je, i pointer se lagano cima kad miša i ne diraš. Moja pretpostavka je da taj laser popizdi kad naiđe na sitna vlakanca tkanine. Ako netko kupuje podlogu idealna bi bila neka tvrda, ili ako se često prenosi onda može i potpuno glatka, sjajna, tkanina s nevidljivom teksturom, nešto tipa Taito podloge.
Braided kabel mu je isto weakspot, jer dođe tvornički presavijen na x mjesta, nikad se ne ispravi i nakon nekog vremena popuca i tkanina i žica pa se počne gasiti i ludovati.
I sam položaj lasera je blago rečeno čudan. Ne nalazi se na sredini nego pri vrhu miša. Mene je prvih mjeseci izluđivao, a ni do danas se nisam naviknuo.
Ukratko, za igre ga uopće ne koristim. A počeo sam i nekog jeftinjak geniusa uzimat i kad crtam u cadu... Ali udoban je G500, to je jedino pozitivno na njemu. Za surfanje, i pregledavanje mora dokumenata po 12-13h u komadu je dušu dao.