osim backtracka, da, ovo mi je prvo susretanje sa linuxom
ma presao sam ja fino na windows 8.
ima svojih prednosti i mana, ali uglavnom sam zadovoljan.
sistem je brz (definitivno brzi od sedmice).
dizanje sistema iz full shutdowna je nekih 40-tak sekundi, dizanje iz suspenda ispod 4 sekunde. programe sam instaliravao za klasicnu verziju windowsa (windows 7), jer za ove za win 8 moras radit neki account, da bi radio windows market i ostale stvari. osim onog klikanja u kutevima za dodatne menije, ima i podrsku za touchpad. kada prst potegnes s ruba ljeve strane touchpada prema sredini, pojavi se onaj famozni meni s windows 8 kockicama,
a dok ga potegnes s desnog ruba prema sredini, iskoci ljevi meni + vrijeme i datum.
ovaj drugi mi se dosta cesto aktivira sam dok slucajno radim po desnoj strani touchpada.
nedostatak start tipke ni nije tolko strasan, odem u "kockica meni" i samo pocnem tipkat sto trazim (slicno kao i u searchu u windows 7).
e da, i jezik tipkovnice se vise ne mijenja sa alt+shift nego windows tipka + space
vratimo se na asus..... ultrabook zbilja cijedim, odradi cca 12h na dan, i zasad sam jako zadovoljan, nikakvih problema. narucio za njega s ebaya za 20-tak eura TuffLuv futrolu koja je zbilja odlicna. e da, mislim da je pokrov ultrabooka radjen od ABS plastike, tako da ako vam padne laptop, plastika ce se samo zaguliti, nece puknuti (ne pitajte kako znam

). tipkovnica mi se sve vise i vise svidja u odnosu na non- chicklet tipkovnice

takodjer, spajanje na wireless je puno brze, uglavnom se za 2-3 sekunde spoji na mrezu.
s obzirom na:
1) mogucnosti ultrabooka,
2) dimenzijama i tezini
3) trajanju baterije (2.5 h u full loadu, 4+h u officeu)
ultrabook je definitivno best buy.... nagovaram zenu da uzmemo jedan i njoj, da ne vuce 15.6 kantu u skolu svaki put dok treba pustit powerpoint prezentaciju ili neki audio/video.
sad jos ostaje staviti linux gore, frend mi je preporucio mint cinnamon, kaze da je vise "user friendly" od ubuntua, ma da mi ni ubuntu nije bio neki problem.
toliko od mene, pozz