Onda krenimo redom
Ja sam taj zahtjev podnjeo nakon sto su me iz t-coma nazvali i to mi ponudili
Prije sam podnosio zahtjeve za obican ADSL ali zbog PCM na liniji nisam bio u mogucnosti dobit, te koliko sam shvatio ovo nude samo ukoliko je takav slucaj ( ? )
Dosta sluzbenika nije upoznato s ovom uslugom, to iz prve ruke znam ( par dana nakon podnosenja zahtjeva covjek iz t-coma koji prodaje mobilni internet je dosao u stan da mi to pokusa prodati i uvjeravao me da ovoga nema te je isao sam zvati sluzbu za korisnike koja mu je potvrdila da je zahtjev za ovim podnesen )
Za ovu uslugu najbitniji je 3G signal, navodna brzina bi trebala biti do 3,6Mbps, ali ja u par sati sto sam koristio i koji put testirao brzina je od 2M do nekih max 3M.. ping kao sto rekoh se krece na nekih 100tinjak mili sekundi, sto je po meni cisto oke posto se radi o 3G mrezi.
( iako je 3G signal jedini preduvjet koliko sam shvatio oni provjeravaju samo bazu podataka a ne i stvarno stanje na terenu sto moze dovesti do odugovlacenja kao u mojemu slucaju ( ? ) )
cijena i uvjeti su
tu (PDF fajl )
ali ukratko ako se ima telefon kod njih onda je 150kn i navodno flat promet
sto se tice prenosivosti, iako mu to nije namjena koliko sam skuzio to nebi trebao biti problem, bas je tehnicar govorio kako ima problema jer ne moze uredaj namjestiti da radi na samo jednoj baznoj stanici pa se onda prebacuje sto u nekim podrucjima znaci da ode na 2G signal
instalaciju uredaja napravi tehnicar, u mom slucaju je sve namjestio prije nego sto je dosao tako da nemam pojma sta se podesava, ostavi samo kutiju od uredaja i kaze pass za spajanje na mrezu ( i pass za pristup uredaju koji ima samo admin mod )
( bilo bi zanimljivo probati SIM karticu sto je u uredaju staviti u ruter koji ima mogucnost spajanja na LTE mrezu i vidjeti dal bi brzina isla i iznad 3,6M, no PIN za sim karticu ostaje tehnicarima :/ )