View Single Post
Staro 19.10.2013., 20:09   #349
Burs
Registered User

Datum registracije: May 2010
Tema je ogromna i dugog vijeka, tako da je kompletnu nisam još pročitao, pa se ispričavam ako je sljedeću situaciju već netko spomenuo.

Naručio bih nešto izvan EU u vrijednosti za koju se plaća PDV, te bih ga htio izbjeći. Zvuči poznato? Puno puta spominjano, ali ovo dalje nisam nigdje pročitao: sa prodavačem sam se dogovorio da na priloženom računu napiše da roba stiže sa popravka, koji iznosi puno manje od vrijednosti robe. E sad...

Što carina radi u tom slučaju? Da li će me tražiti za "pravi" račun (kojeg naravno "nemam")? Ako se cifra sa mailanog računa kojeg će mi prodavač poslati podudara sa onim koji će biti u/na paketu, da li me mogu tražiti i za paypal račun, tj. račun gdje je vidjiva direktna uplata? Što ako sam robu kupio u HR od nekoga tko ju je kupio izvana, a račun za nju nemam?

Jel nekome to palo na pamet? Ili je to prejeftini trik? Znam da na carini nisu glupi, te da imaju iskustva sa takvim situacijama, čak možda i ovo čitaju (što upućuje da se znaju služiti internetom lol), pa se pitam da li uopće vrijedi upuštati se u sve to? Cifra je poveća, pa time i PDV, za par sto kuna ne bih ni pitao...

EDIT: sad sam pročitao i ostatak teme, pa sam uočio nekih sličnosti sa mojim postom. Sumnjam da bi to prošlo. Ali opet cijenim svaki odgovor...

Zadnje izmijenjeno od: Burs. 19.10.2013. u 21:03. Razlog: Nova saznanja :)
Burs je offline   Reply With Quote