Citiraj:
Autor tor
ma da, ako ni to ne radi - skvič je skviknuo 
btw; ajd nemoj statiku dijeliti po uređajima, za svaki slučaj. I ne, nema veze gdje uštekaš modem u njega, ali čisto da se možeš snaći - stavi ga u 1-cu da znaš da je modem tamo. Svijetla samo označavaju brzinu - narančasto je 100, zeleno GB veza ako se na varam 
I kad si spojio to sve - jesi provjerio na kompu mrežne postavke; pokupio IP adresu i ostalo? Zato ti i kažem da ne djeliš statiku prije nego vidiš jel radi uopće, možda si negdje fualo s brojkama.
|
to sam mislio prvo danas probati. Ok, tnx, imat ću na umu da ne dijelim statiku po uređajima, dok to ne proradi. Da, ovo za boje i ja mislim da je, barem ako se sjećam da je tak pisalo u manualu. Na kompu mi je statička IP adresa i otvoren je port za torrente na modemu.
A što se tiče skvičanja skviča - od nekih frendova sam i načuo da je D-link u banani u zadnje vrijeme, uzeo sam ga zato jer nisam mislio da mi jedan običan skvič može raditi probleme. A i slovio je za brandname još nekad u počecima ADSL-a, kad su svi govorili uzmi D-linka, najbolji je. Možda bolje da sam uzeo TP-linka, 30 kn je skuplji.
I pitanje za kat niže - planirao sam vući UTP kabel tamo gdje ide telefonska žica, od mog kata, gdje je i parica do kata niže, ali pod uvjetom da se kabel da provuć, tj da nije zažbukan. Ukoliko je zažbukan, da li postoji varijanta da mi taj telefonski kabel posluži kao mrežni, jer ionako dolje na tom mjestu nema telefona? Možda da stavim spliter gore na mom katu na parici, pa mrežni u switch, a dolje isto spliter, pa mrežni>switch>PC? jer bi to pomoglo? Ili postoji neka druga varijanta da iz tog nekorištenog telefonskog kabela dobijem mrežu?