Ne znam gdje da ovo stavim, pa da probam tu, ne znam da li postoji takav uređaj, ali trebao bi mi neki uređaj koji bi se spojio nekom žicom jednostavno na fazu i i brojao svaki put kad dođe bar malo voltaže na fazu. Znači da ima neki mali lcd ekran koji će jednostavno brojat svaki put kad dođe voltaža na tu žicu, nije važna vrijednost voltaže.
Zašto mi to treba? imam plamenik na pelet koji ima svoj takozvani puž, uređaj koji uzima pelete iz spremnika i dozira ih u plamenik određeni broj sekundi. Taj puž se pali i gasi, a pali ga i gasi automatika plamenika. Automatika plamenika i elektromotor puža su spojeni s tri žice, faza, nula i uzemljenje. Kada plameniku treba peleta, zatvori taj strujni krug, elektromotor puža se upali i onda ga automatika ugasi, tj. jednostavno prekine strujni krug. A budući da nemam točan način mjerenja potrošnje peleta, a znam koliko puž izbaci u sekundi (300 grama), puž je upaljen svaki put točno 3,8 sekundi. I za točan proračun potrošnje peleta mi još fali samo koliko je puta upaljen puž. Ima tko kakvu ideju kako da napravim taj brojač ili možda ima neki gotov uređaj koji to broji?
Hvala unaprijed