View Single Post
Staro 17.10.2013., 07:22   #20
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
za dvotarifno brojilo moraš podnijeti zahtjev HEP-u, i hrpa drugih stvari i onda ti oni dođu stavit "ukapčalicu" koja prebacuj tarife...

Masa nas ima 2-tarifno brojilo u kući jer brojila je kupovao vlasnik kuće a nje ih kupovala elektra, već ih je elektra samo spajala. A znate kak se kupovalo u to vrijeme, pogotovo kad je razlika između jednotarifnog i dvotarifnog bila niti 10% cijene. Bilo je "daj dvotarifno možda jednog dana..."
Ista stvar kod mene u kući, kupili dvotarifno al već 20 god plaćamo samo 1 tarifu. Po našoj računici ne isplaća nam se plačat skuplji priključak jer na struju nema nikakvog većeg trošila a ako i ima koristi se tokom dana, po noči nemamo možda 0,2-0.3kw potrošnje po satu...

mjesečni račun nam rijetko kad prijeđe 300kn za kuću s izređeniih 200m2 ( 2 stana) , 2x fridg i 2x zamrzivač konstantno u pogonu tak da neznam kak ljudi u stanovima mogu imat 700kn struje...

BTW provjeri cijene struje u 1 tarifnom obračunu i obračunu u 2 tarife. Mi kad smo na zadnje radili računicu u jednotarifnom je cijena bila cca 80lp/kwh dok su u 2-tarifnom bile cijene cca 50lp / 1kn po kwh tak da se nama doma nikako nije isplatilo prelazit na višetarifni obračun. ušteda bi bila samo kad bi trošili preko 70% struje u 2-goj tarifi....

edit; vidim sad cijene su se nešto mijenjale al opet za mene računice skoro pa i nema...

Zadnje izmijenjeno od: FERRYS. 17.10.2013. u 07:33.
FERRYS je offline   Reply With Quote