View Single Post
Staro 15.10.2013., 16:00   #1380
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Nemoj se odmah ljutiti....nisam nigdje napisao da mislim da je to sat vremena posla..jer i sam radim u IT-u i sam popizdim kad čujem takvu propagandu.

Ovo za 40 dana se nebi smjelo događati osim u vrlo rijetkim situacijama a u zadnje vrijeme malo malo se događa da ekipa čeka i više od 40 dana na zamjenu/dijagnostiku. Pa ja kad sam naručio auto tek su kretali u njegovu proizvodnju (hehe nije neko čudo od milje kuna koje se posebno naručuje već model koji je bio na zalasku ) i napravili su ga za malo vise od 50 dana.....

Ovaj postupak koji si opisao pri kupnji lapa u DamDaProdam d.o.o je tipična situacija o kojoj je Guls pričao......znači neorganiziranost, ekipa na minimalcu i tipična rvacka direktorčina....

Fala kaj si se složio sa nama
Vidi malo bolje - nigdje nema nikakve priče o neorganiziranosti (ne vidim apsolutno nijedan razlog i način zašto bi netko odmah primio robu na dijagnostiku, odmah poslao distributeru, distributer odmah slao rezervni dio prodavaču i ovaj odmah kupcu). A dio "par tjedana čekam izvana" je dosta čest - nažalost, troškovi su veliki kod velike količine vendora.

Servis i rezervni dijelovi su trošak, taj trošak firme žele smanjiti na najmanju moguću mjeru, a da su u skladu sa zakonom. Kupac pak ima varijante kako da uptime bude čim veći, ali svaka ta varijanta košta.