14.10.2013., 11:50
|
|
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Autor tuljan
Evo ja sam danas odnio svoj ram na servis na trešnjevku.
Prošle godine sam kupio 8gb (dvije pločice od 4gb) Mushkin so dimm ddr3 ram-a. Aplikacije su mi se počele rušiti kad bi došle do neispravnog dijela jedne od pločica. Rezultat apple hardware testa i još jedne aplikacije za testiranje memorije je da jedna pločica ima error.
Kako sam inače u ZD, odem u links u zadar i oni mi kažu da servis traje od 7 - 15 dana. Pitam ja trgovca što ću ja staviti u laptop tih 7-15 dana ? On se izmotava, a ja mu kažem doviđenja.
Danas sam otišao do zg i odnio na servis gdje radi stvarno odličan čovjek imena Krešimir. Odmah je primio ram bez komplikacija te sam mu na prijemu pokazao screenshotove hardware testa u kojima je vidio da ne dolazim kao padobranac tamo. Čovjek je ultrapristojan, profesionalan i obavio je sve što je bilo u njegovoj moći.
Sad će ta jedna pločica na servis da se i službeno utvrdi da ne radi, a potom zamjena.
E sad, tu se javlja problem jer oni više ne drže Mushkin memoriju, a kad bi je išli mijenjati u ugovoru piše ili istih ili boljih performansi. Fora je u tome da se trebaju obje memorijske pločice mijenjati jer ne želim dva različita branda memorije, pogotovo ne u apple računalu. To je slijedeća epizoda, pa kad mi se jave tu ću napisati što je bilo.
|
Malo si pre agresivno krenuo, on kao prodavač mora to proslijediti u servis i zato ti je to rekao da se ogradi. Ne vidim zašto je on kriv po tom pitanju jer on ne servisira. Manje više se sve šalje za ZG da se ispita jer šta oni znaju da li je stvarno ram neispravan. Naravno slažem se sa tobom da je to dosta dana za "običan" ram ali vjerujem da bi se to i puno ranije sredilo da si imao bolji pristup a ne odheb odmah.
|
|
|