View Single Post
Staro 14.10.2013., 11:28   #1345
tuljan
Premium

Datum registracije: Feb 2008
Evo ja sam danas odnio svoj ram na servis na trešnjevku.
Prošle godine sam kupio 8gb (dvije pločice od 4gb) Mushkin so dimm ddr3 ram-a. Aplikacije su mi se počele rušiti kad bi došle do neispravnog dijela jedne od pločica. Rezultat apple hardware testa i još jedne aplikacije za testiranje memorije je da jedna pločica ima error.
Kako sam inače u ZD, odem u links u zadar i oni mi kažu da servis traje od 7 - 15 dana. Pitam ja trgovca što ću ja staviti u laptop tih 7-15 dana ? On se izmotava, a ja mu kažem doviđenja.
Danas sam otišao do zg i odnio na servis gdje radi stvarno odličan čovjek imena Krešimir. Odmah je primio ram bez komplikacija te sam mu na prijemu pokazao screenshotove hardware testa u kojima je vidio da ne dolazim kao padobranac tamo. Čovjek je ultrapristojan, profesionalan i obavio je sve što je bilo u njegovoj moći.
Sad će ta jedna pločica na servis da se i službeno utvrdi da ne radi, a potom zamjena.
E sad, tu se javlja problem jer oni više ne drže Mushkin memoriju, a kad bi je išli mijenjati u ugovoru piše ili istih ili boljih performansi. Fora je u tome da se trebaju obje memorijske pločice mijenjati jer ne želim dva različita branda memorije, pogotovo ne u apple računalu. To je slijedeća epizoda, pa kad mi se jave tu ću napisati što je bilo.